Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:58 "Kütahya’ya Şehir Hastanesi’ni kazandıran Cumhurbaşkanımıza minnettarız"17:57 Konya Ticaret Odası KGTÜ’yü seçti17:57 Sosyal medyadaki ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal’ın ifad...17:56 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Tavşanlı’da17:53 Eskişehir Valiliği seçim günü alınacak trafik tedbirlerini açıkladı17:53 Dilendiği tespit edilen 1 çocuk polis ekiplerince yetkililere teslim edildi17:52 Marmaris Cumhur ittifakı adayı Yazıcı, söz verdi17:51 Muğla’da minik öğrenciler fidan dikti17:51 Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak17:50 Başkan Altay: “31 ilçemizin tamamında Konya’mıza 5 yıl daha hizmet etmek is...17:47 Tarihi ve doğal güzellikleri ile hayran bırakan Amasra’da bin 500 kişiye if...17:46 Diyarbakır’da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı17:45 Fatih Erbakan: “Türkiye genelinde adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüyoruz”17:40 Marmaris’te bulunan 2500 yıllık kaya mezarı turizme kazandırılıyor17:35 Tahkim Kurulu’ndan, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’nın başvurularına ret!17:34 Başkan adayı Tosun, “Emlak vergilerindeki mağduriyeti gidereceğiz” dedi17:31 Çay ocağında cinayet : Husumetlisini öldürdü17:30 Cezaevi firarisi hırsızlık için geldiği köyde yakalandı17:30 Öğrencilerden ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi17:29 Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi
Sami Er
Yerel 04 Haziran 2020 - 09:13 Yorum: 0

Mardin’de korona virüs test laboratuvarını kuran akademisyenlere plaket

Mardin Devlet Hastahanesinde korona virüs test laboratuvarının kurulmasına katkı sağlayan akademik personele Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.

Mardin’de korona virüs test laboratuvarını kuran akademisyenlere plaket

Mardin Devlet Hastahanesinde korona virüs test laboratuvarının kurulmasına katkı sağlayan akademik personele Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar tarafından başarı belgesi ve plaket verildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi akademisyenlerinin katkısı ile Mardin Devlet Hastanesinde pandeminin tespiti ve bulaş riskini izole etmek maksadıyla test sayısının artırılması, hızlı vaka tespiti ve karantina süreci ile virüsün yayılmasını önlemek için "Real-time PCR" laboratuvarı kuruldu. Konu ile ilgili bilgi veren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Devlet Hastanesinde oluşturulan ve PCR laboratuvarının kurulmasında büyük emek sarf eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı öğretim görevlisi M. Yunus Emre ile Dr. Ümmügülsüm Tükenmez Emre'ye özverili çalışmalarından ve hayati öneme sahip katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Mardin Devlet Hastahanesinde kurulan ve yaklaşık bir ayı geçkin süredir hizmet veren PCR laboratuvarında günde 300'ü aşkın test yapıldığını ve bu sayının gerek duyulması halinde 600'e ulaşabilme kapasitesine sahip olduğunu aktaran öğretim görevlisi Mustafa Yunus Emre, laboratuvarın kurulması esnasında Mardin'de bulunan tüm ilçe hastanelerinde görev yapan 12 biyoloğa korona virüs test analiz cihazının kullanımı için eğitim verdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Rektör Özcoşar tarafından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı öğretim görevlisi M. Yunus Emre ile Dr. Ümmügülsüm Tükenmez Emre'ye başarı belgesi ve plaket takdim edildi.

Mardin’de korona virüs test laboratuvarını kuran akademisyenlere plaket

Mardin’de korona virüs test laboratuvarını kuran akademisyenlere plaket

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber