Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

Mardin’de sigarayı bırakmak isteyenlere fırsat

Mardin Artuklu Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün de katkılarıyla gerçekleştirilecek olan "Sigarayı bırakma...

Mardin’de sigarayı bırakmak isteyenlere fırsat

Mardin Artuklu Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün de katkılarıyla gerçekleştirilecek olan "Sigarayı bırakma tedavi eğitimi" bir günde sigarayı bırakmak isteyenlere büyük bir fırsat sunacak.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, "Bizler Yeşilay Cemiyeti olarak genel olarak tüm bağımlılıkların, özel olarak ta sigara ile mücadele etmeyi bir görev olarak telakki ediyoruz. İlimizde sigara tiryakiliği her geçen gün artış göstermektedir. Bu proje ile amacımız özellikle bağımlılık konusunda bilgili ve donanımlı birey, öğretmen ve eğiticilerin sayısını artırmaktır. Eğitimcilerin bağımlılıkla mücadeledeki yeri çok önemlidir. Çünkü öğrenci ve gençler ile yüz yüze olan ve öğrencisini tanıyanlar eğitimcilerdir. Öğrencilerde ilişkilerini aileleri yerine çoğu zaman öğretmenleri aracılığı ile konuşmak isterler. Bu nedenlerden dolayı bağımlılıkla mücadele ve terapi yöntemleri hususunda öğretmen eğitimi üstünde dikkatle durulması gereken bir noktadır. Sigara bağımlıları için bu önemli fırsatı kaçırmamak gerekir" dedi.

Yeşilay Şubesi öncülüğünde yapılacak olan sigarayı bırakma eğitimi 5 Eylül'de yapılacak. Eğitime son başvuru tarihi 30 Ağustos olarak belirlendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber