Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Ağustos 2014 - 21:38 Yorum: 0

Mardin'deki elektrik kesintisi protestosu

Kızıltepe ve Derik ilçelerinde bir grup çiftçinin, kesintileri protesto için Mardin-Şanlıurfa karayolunun çeşitli mevkilerinde yaptığı eylem sürüyor

Mardin'deki elektrik kesintisi protestosu

MARDİN (AA) - Kızıltepe ve Derik ilçelerinde elektrik kesintileri protesto için Mardin-Şanlıurfa karayolunda eylem yapan bir grup, bazı araçlara zarar verdi. 

Elektrik kesintileri nedeniyle sulayamadıkları tarlalarındaki ürünlerinin kuruduğunu öne süren bir grup çiftçi, kurdukları barikatlarla Mardin-Şanlıurfa karayolunu çeşitli bölgelerde ulaşıma kapatmayı sürdürüyor.

Jandarma ekiplerinin, "dağılın" uyarısına taşla karşılık veren çiftçilere, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale sonrası yeniden toplanan çiftçiler, eylemlerine devam ederken, bazı araçlara da zarar verdi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, AA muhabirine, eylemlerde provokasyonların da yapıldığını belirterek, "Kızıltepe ve Derik'te bir tır ile elektrik şebekelerine zarar verdiler. Vatandaşlarımızın provokasyonlara karşı duyarlı olması lazım. Tahriklere kapılmamalarını arzuluyoruz. Kimsenin zarar görmemesini arzuluyoruz" dedi.

- Sultan Kösen de eyleme destek verdi

Bu arada eyleme destek için gelen "dünyanın en uzun adamı" unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber