Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 02 Eylül 2014 - 19:18 Yorum: 0

Mardin'deki elektrik kesintisi protestosu

DEDAŞ, yüzde 98’leri aşan kayıp kaçakla faaliyetlerini sürdürmelerinin zor olduğunu bildirdi

Mardin'deki elektrik kesintisi protestosu

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ),  yüzde 98’leri aşan kayıp kaçakla faaliyetlerini sürdürmelerinin zor olduğunu bildirdi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, geçen hafta Mardin’e bağlı Kızıltepe ve Derik’te elektrik kesintilerinin bahane edilerek yapılan protesto düzenlendiği anımsatıldı.

Türkiye’nin en yüksek kayıp kaçak oranlarının Dicle Elektrik AŞ’nin hizmet verdiği 6 ilde gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, en yüksek kayıp kaçak oranının yaz aylarında tarımsal sulamayla birlikte elektrik tüketiminin hızlandığı kaydedildi.

Mardin'de geçen yıl tüketilen 4.2 milyar kilovat saat enerjinin 1.4 milyar kilovat saatinin tarımsal sulamada kullanıldığına yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Tüketilen bu enerjinin tutarı 1 milyar 400 milyon liraya denk gelirken, yapılan tüketimden sadece 158 milyon lira tahsilat yapıldı. Bu rakamlara göre DEDAŞ, tüketilen enerjinin 10’da birine ancak tahsil edebiliyor."

-Tarımsal sulamada kaçak yüzde 98

Mardin'de 2013 yılı tarımsal sulamada tüketilen enerji bedelinin 471 milyon lira olduğu ancak tahsilatın sadece 5 milyon lira düzeyinde gerçekleştiği bildirilen açıklama, şöyle devam etti:

"Bu tablo, Mardin’de tarımsal sulamada kayıp kaçağın yüzde 98 seviyelerini aştığını gösteriyor. Borcu olan çiftçilerin desteklemelerinin bloke edilmesi Bakanlar Kurulu kararı ile açıklanmış, DEDAŞ ise diğer elektrik dağıtım şirketlerinden farklı olarak çiftçilere yönelik avantajlı bir kampanya hazırlamıştı. DEDAŞ, çiftçilere toplam borcun 4’te birini ödemeleri halinde bir daha ödeme talep edilmeyeceğini açıklamış, tarımsal aboneler ise bu kampanyaya yeterli ilgiyi göstermemişti. Yüzde 98’leri aşan kayıp kaçakla faaliyetlerimi sürdürmemiz zor."

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber