Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Mardin'deki Suriyeli sığınmacılara yardım

Çare, Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mardin'e yerleşen ihtiyaç sahibi ailelere 200 koli gıda yardımı yaptı

Mardin'deki Suriyeli sığınmacılara yardım

MARDİN (AA) - Çare, Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Mardin'e yerleşen ihtiyaç sahibi ailelere 200 koli gıda yardımı yaptı.

Merkezi İstanbul'da olan derneğin hazırladığı yardımlar, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla ailelere dağıtıldı.

Dernek üyesi Hızır Bağdatlı, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyanın farklı yerlerinde yardım faaliyetlerini yüttüklerini belirtti.

İmkanlar ölçsünde de Mardin'deki Suriyeli ailelere yardımda bulunmak istediklerini belirten Bağdatlı, "Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak istiyoruz, yardımlarımızı sürdürmeye çalışacağız" dedi.

Platform Başkanı Lütfü Günlüoğlu ise, yardımlar için dernek yetkililerine teşekkür etti.

Gelen yardım kolilerini Suriyeli ailelere dağıttıklarını, bu yardımlaşmayı diğer ulusal ve yerel derneklerden de beklediklerini ifade eden Günlüoğlu, şöyle dedi:

"Suriyeli ailelerin çok zor şartlar altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bizler her zaman platform olarak yanlarında olacağız. Elimizden geldiğince onların yaralarını saracağız. Benzeri yardımların diğer yardım kuruluşlarından da yapılmasını arzu ediyoruz."

Konuşmaların ardından Günlüoğlu, yardımlar için dernek üyesi Bağdatlı’ya teşekkür belgesi verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber