Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 13:43 Yorum: 0

Mardinlilerin ‘çöp’ tepkisi

Mardin'de sokakların temizlenmemesi ve çöplerin sokaklara da birikmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Mardinlilerin ‘çöp’ tepkisi

Mardin'de sokakların temizlenmemesi ve çöplerin sokaklara da birikmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Vali Ozan Caddesi Bereket İş Merkezi civarındaki sokakların aylardır temizlik hizmeti görmediğini dile getiren mahalle sakinleri, çöplerin uzun süre temizlenmemesinin hem kente yakışmadığını hem de hastalıklara davetiye çıkarttığını ifade etti.

"Belediye görevini yapmıyor"

Yaklaşık bir yıldır, açtığı iş yerinin hemen yanı başında biriken çöp yığınının etrafa pis kokular yaydığını söyleyen Abdulvahap Baki, çevrede tek bir çöp konteynerinin bile olmadığını söyledi. Belediyenin üstüne düşen görevi yapmadığını dile getiren Baki, çöp yığını görüntüsünün tarihi kente yakışmadığını ifade etti. Çöplerin bir an önce temizlenmesini isteyen Baki, çöplerin kentin göbeğinden geçen yerlerde birikmiş olmasının çok kötü bir durum olduğunu dile getirdi.

"Çöpler hastalık saçıyor"

Çöplerin uzun süre toplanmamasına tepki gösteren Recep Karakaş ise sıkıntının bir an evvel giderilmesini beklediklerini söyledi. Karakaş, "Belediye yetkilileri buraya çöp konteyneri bırakmadığı için çöpler de birikiyor. Aylardır bu çöpler temizlenmiyor. Sokakların ne halde olduğunu görüyorsunuz. Çocuklar bu çöplerden hastalık kapıyorlar. Onca temizlik işçisi çalışıyor, kaç defa talep etmemize rağmen kimse gelip temizlemedi" dedi.

Mardin'in birçok sokağı bu halde

Sokağın bir yıldır temizlenmediğini ileri süren Abdulvahab Temel, "Bu sokak bir yıldan fazla bir süredir temizlenmemiş. Mardin'in birçok sokağı bu halde. Çocuklar her gün bu sokaklardan, bu pisliğin içinden geçiyor. Burada yaşayan herkes bu durumdan rahatsız. Buna bir çare bulunsun" diye konuştu.

"Günde 6 sefer çöp topluyoruz"

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Emin Irmak, daha önce cadde ve sokaklara bıraktıkları çöp konteynerlerinin güvenlik gerekçesiyle toplatıldığını söyledi. Irmak, "Cadde ve sokaklardaki çöp konteynerleri alındığı için eskiden günde 2 sefer aldığımız çöpü, şimdi günde 6 sefer alıyoruz. Ancak, araçlar gidip biriken 3-5 poşet çöpü alıyor, aradan birkaç dakika geçtikten sonra insanlar yine çöp bırakıyor. Eskiden 150 işçi çalıştırıyorduk, 150 işçi yerine 300 işçi çalıştırmaya başladık. Neredeyse bütçemizin çoğunu işçiye veriyoruz ama yine istediğimiz randımanı alamıyoruz. Biz cezai işlem de uygulamak istemiyoruz. Belirli saatlerde çöplerin atılması konusunda tebligatlar yaptık. Ama gene de bunlardan kaynaklı bir sıkıntı var. Eskiden çöp konteynerleri vardı, vatandaş çöpünü oraya atıyordu ve daha sonra konteyner dolunca bir sabah bir de akşam araçlar çöpü alıyordu. Şimdi çöp konteynerleri olmadığından kaynaklı bir sorun var" dedi.

Mardinlilerin ‘çöp’ tepkisi

Mardinlilerin ‘çöp’ tepkisi

Mardinlilerin ‘çöp’ tepkisi

Mardinlilerin ‘çöp’ tepkisi

Mardinlilerin ‘çöp’ tepkisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber