Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Ağustos 2019 - 14:40 Yorum: 0

Marka Danışmanlığı Nedir?

Siz de markalaşma sürecinde marka danışmanlığı hizmeti almak istiyor ve profesyonel marka danışmanı ile çalışmak istiyorsanız Sıradışı Digital’e hemen ulaşın!

Marka Danışmanlığı Nedir?

İlk olarak marka danışmanlığı hizmeti ile standart bir reklam ajansının yapamayacağı pek ok görev yapılabilmektedir.  Marka danışmanı, işletmelerin sahip oldukları mevcut olan işleri bir sunuma dönüştürme konusunda fikirlerin üretilmesini sağlayan iletişim faaliyetlerine katkı sağlamak işçin etkin bir faaliyet yürütülmesini sağlayan bireylere denir.

Marka danışmanının görevini parça parça olan puzzle’ı bir bütün haline getirmeye çalışır. Reklam ajansları temel görev olarak kendilerine ayrılmış olan bütçeyi kısa vade için ciro artışını sağlamak amacıyla kullanırlar. Uzun vadede ise marka bilinirliğini arttırmayı amaçlar. Marka danışmanınız ise sizin hangi reklam ajansından çalışmanız gerektiğinden tutup markanın kurumsal kimliğine kadar her ayrıntı ilgilenirler. Reklam ajanslarının görevleri ile kıyaslandığı zaman çok daha geniş bir yelpazede görev üstlendiğini görürler.

Marka danışmanlarının sosyal medya uzmanı ya da grafik tasarımı gibi bir unvanının bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır.  Marka danışmanları konu ile alakalı olarak bilgisine başvurulan, danışılma sonucunda gerekli olan yönlendirmeyi yapan kişiler olduğunu görebiliriz.

Marka Danışmanına İhtiyaç Duyulmasının Nedenleri

Marka danışmanları birçok parçayı tek bütün haline getirmeye çalışır. Markanın kullanması gereken iletişim tercihlerini, iletişim araçlarının kullanım şekli ve tarzının, uygulanması gereken pazarlama stratejilerini, ana hedef olan satış stratejilerini, müşteri davranış ve psikolojisini, dönüt ve analizleri gibi oldukça geniş bir yelpaze ile ilgilenen marka danışmanları iletişim yönü oldukça güçlü bireyler olarak bulunmaktadır.

Marka danışmanları mevcut markanızı bir birey olarak değerlendirerek onun başarılı bir kimlik kazanması için çalışmalar yapar. Mevcut görevlerini yaparken buna kendi başına kara vermez. Gerekli olan departmanlar ile görüşerek istişareler sonrasında uygun olan adımların atılmasını sağlar.

Marka Danışmanının Özellikleri

Bir marka danışmanında ulunması gereken en önemli özellik iletişim yeteneğinin güçlü bir şekilde olmasıdır. Sizde markanız için bir danışman ile çalışmak istiyorsanız ilk etapta sizinle kurduğu iletişlim üzerinden bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Sözlü ve yazılı iletişim konusunda kendisini markalaştırmış olan bireyler ile çalışmanız size oldukça fayda sağlayacaktır. Bir marka danışmanında iletişim yeteneği ile beraber olması gereken diğer en önemli özellik pazarlama yeteneğinin bulunmasıdır.

Marka danışmanı seçimi yaparken kesinlikle satış ve pazarlama konusunda deneyim sahibi olan kişiler öncelik tercihiniz olmalıdır. Yani işin daha çok mutfak kısmında bulunmuş olan bireylerin sizlere yardımı çok daha fazla olacaktır.

Neden Bir Marka Danışmanı İle Çalışmalısınız?

Bakıldığı zaman günlük hayatımızda ve yapmış olduğunuz işlerde kendi danışmanlığınızı yapıyorsunuz. Doktorlar bilisini, taksici emeğini, simitçi simitlerini ya da patronlar işini satar. Satış insanın doğasında olan bir durumdur. Ancak satış danışmanlığı bu işe daha ayrıntılı bir şekilde baktığı için gerek duyulmaktadır. Marka ismi oluşturma sürecinden itibaren marka yaratıldıktan sonraki süreçte de aktif olması gereken marka danışmanlarını seçmek için mutlaka bazı kriterleriniz olmalıdır. Genel olarak yaratıcı, alanında başarılı, daha önceki referansları iyi olan, kriz anlarında iyi çözümler üretebilen kişiler, marka danışmanlığı için uygun adaylardır.

Marka danışmanları tek başına tüm işi yapan ve ürüten kişiler değildir. Süre içerisinde size yardımcı olan, tecrübesini sizinle paylaşan ve markanızın daha bilinir olunması ve kar artışı için çabalayacak olan kişilerdir. Kısa bir cümle ile firmanız üzerine herhangi bir ortaklık durumu kurmadan sizlere yol arkadaşı olacak olan kişiler olarak tanımlanabilir.

Siz de markalaşma sürecinde marka danışmanlığı hizmeti almak istiyor ve profesyonel marka danışmanı ile çalışmak istiyorsanız Sıradışı Digital’e hemen ulaşın!

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber