Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 19:23 Yorum: 0

Marmara Denizi'nde "kaçak göçmen" taşıdığı ihbar edilen gemiye operasyon

İstanbul'dan kalkan ve içinde "kaçak göçmen" taşıdığı ihbar edilen Türk bandıralı yük gemisine sahil güvenlik ekipleri operasyon düzenledi

Marmara Denizi'nde 'kaçak göçmen' taşıdığı ihbar edilen gemiye operasyon

ÇANAKKALE (AA) - İstanbul'dan kalkan ve "kaçak göçmen" taşıdığı ihbar edilen Türk bandıralı yük gemisine sahil güvenlik ekipleri, Marmara Denizi'nin Çanakkale Boğazı girişinde operasyon düzenledi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisine gelen ilk bilgide geminin Marmara Denizi tarafından Çanakkale Boğazı'na doğru ilerlediği yönünde olduğunu söyledi.

Kendisine gemide kaçak bulunduğu ihbarının iletildiğini ifade eden Çınar, şu bilgileri verdi:

"Bu yönde ilgili birimlerimiz bir operasyon düzenledi. Bu doğru bir bilgi gibi görünüyor. Gemi yapılan tüm uyarılara rağmen durmadı. Sahil güvenlik ekiplerimiz gemiyi uyarılarla durdurmaya çalıştı ama buna karşılık verilmedi. Gemi, şu anda Çanakkale Boğazı sınırlarına girmiş durumda. Gemiye halat atma yöntemi denendi. Buna rağmen gemi yine durdurulamadı. Bizim burada amacımız gemideki insanlara zarar gelmemesi yönündeydi."

Çınar, daha sonra geminin makinelerine ateş edilerek durdurulduğunu belirterek, "Bu sırada dümenin kilitlenmesi nedeniyle gemi tamamen durdu. İlk belirlemelere göre tabi tam sayım yapılmamış ancak 400'e yakın Suriye uyruklu kaçak olduğu tahmin ediliyor. Herhangi bir direniş yok, can kaybı ve yaralı da bulunmuyor" dedi.

Operasyon sırasında Çanakkale Boğazı, her iki yönden transit gemi geçişlerine kapatılırken, Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri de geçici olarak durduruldu.

Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü operatörleri telsiz yardımıyla gemileri operasyon bölgesinden uzaklaşmaları yönünde uyarırken, bazı gemilerin kaptanları da Çanakkale Boğazı içindeyken rotalarını değiştirip, dönüşe geçti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber