Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

Marmarabirlik, "Pepee"li ambalajla zeytini çocuklara sevdirecek

BURSA (AA) - Besin değeri yüksek olan zeytini çocuklara sevdirmeyi amaçlayan Marmarabirlik, bazı ürünlerini çizgi film kahramanı "Pepee" temalı yeni ambalajıyla satışa sunacak.Birlikten...

Marmarabirlik, 'Pepee'li ambalajla zeytini çocuklara sevdirecek

BURSA (AA) - Besin değeri yüksek olan zeytini çocuklara sevdirmeyi amaçlayan Marmarabirlik, bazı ürünlerini çizgi film kahramanı "Pepee" temalı yeni ambalajıyla satışa sunacak.

Birlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, çocukların kemik ve diş gelişimine büyük katkı sağlayan zeytin ve türevlerini çocuklara sevdirmeyi hedefleyen Marmarabirlik, bu ürünleri çizgi film kahramanı Pepee temalı yeni ambalajıyla piyasaya arz edecek.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yüksek besin değerine sahip olan zeytinin, özellikle içerdiği D vitamini ile çocukların kemik ve diş gelişimine büyük katkı sağladığına işaret etti.

Bazı araştırmalara göre, zeytinin faydalarının saymakla bitmeyeceğini ifade eden Asa, virüs, bakteri ve mantarlara karşı koruyucu olması nedeniyle de çocukların bağışıklık sistemini korumada önemli bir besin maddesi olduğunu vurguladı.

Zeytinin besin değer zincirindeki önemine değinen Asa, Türkiye'deki yüksek üretim kapasitesine rağmen çocuklar ve gençler arasında gerektiği kadar tüketilmediğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda yaklaşık bir yıl önce kreşler, ana sınıfları ve ilk öğretim çağındaki çocuklara yönelik çalışmaların ardından çocukların doğal yöntemlerle üretilen ürünleri tüketmeleri için çizgi film kahramanı Pepee temalı ürün çeşitleri hazırladık. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan bu çalışmayla çocuklarımıza zeytini sevdirmeyi hedefliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, doğal ve sağlıklı koşullarda üretim yapan Marmarabirlik ürünlerini tükettikçe zeytin ve türevlerini seveceklerine inanıyoruz. Pepee ambalajlı ürünler bir hafta içinde raflarda olacak. Mart ayı sonuna kadar da tüm ulusal ve yerel market zincirlerinde yer almayı planlıyoruz. Pepee temalı ürünlerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklarımıza güzel bir hediye olacağı için özel şirketler, belediyeler ve kamu kuruluşlarından da büyük talep geleceğini ümit ediyoruz."

Çocuk teması, Marmarabirlik markalı az tuzlu siyah ve havuç dolgulu yeşil zeytin ile zeytin ezmesi ve sızma zeytinyağında uygulanacak. Ürünler ayrı ayrı satışa sunulacağı gibi, siyah ve yeşil zeytin ile zeytin ezmesinin bir arada olduğu üçlü setler halinde de raflarda yerini alacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber