Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 21 Ağustos 2014 - 14:43 Yorum: 0

Marmaris'te "Diva" bereketi

Büyüklüğü ve isminden dolayı "Denizlerin Divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer "Aida Diva", bu sezon 10. kez rotasını Marmaris'e çevirdi

Marmaris'te 'Diva' bereketi

MUĞLA (AA) - Dünyanın en büyün yolcu gemilerinden İtalyan bayraklı Aida Diva, bu sezon gerçekleştirdiği 10. seferde, Marmaris'e çoğu Alman yaklaşık 30 bin turist taşıdı. 

Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen, büyüklüğü ve isminden dolayı "Denizlerin Divası" olarak adlandırılan dev kruvaziyer, römorkörler yardımıyla Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide, çoğu Alman yaklaşık 3 bin yolcu ile 607 personel bulunduğu belirtildi. 

Gümrükteki işlemleri tamamlanan ve gruplar halinde gemiden inen turistler, havanın sıcak olmasına rağmen yürüyerek Yat Limanı'na geldi. Turistlerden bazıları buradaki restoran ve kafeteryalarda yemek yiyip soğuk içecekler içerek vakit geçirirken, bazıları ise günlük tekne ve cip safari turlarına katıldı. İlçe merkezinde gününü geçirmek isteyen yolcular ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nda alışveriş yaptı. Gemi yolcuları nedeniyle çarşıda yoğunluk yaşandı. Tarih meraklısı turistler de Marmaris Kalesi ve Müzesi'ni ziyaret ederek ilçenin tarihi hakkında bilgi aldı.

Marmaris Limanı yetkilileri, Aida Diva'nın son 4 ayda turistik ilçeye 10. seferini yaptığını belirtti. Yetkililer, geminin bu seferlerde çoğunluğu Alman, yaklaşık 30 bin turisti getirdiğini kaydetti.

Aida Cruises şirketinin filosuna 2007 yılında katılan 69 bin grostonluk, 250 metre uzunluğundaki lüks geminin içinde süit kamaralar, yüzme havuzları, sauna, masaj odaları, spor salonları, casino ile gösteri salonlarının bulunduğu öğrenildi.

Aida Diva, akşam saatlerinde Antalya'ya gitmek üzere Marmaris'ten ayrılacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber