Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Şubat 2022 - 20:03 Yorum: 0

Marmaris’te yaşayan Ukraynalılardan “Savaşa hayır” haykırışı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Ukraynalılar, Rusya'yı protesto ederek "Savaşa hayır" dedi.

Marmaris’te yaşayan Ukraynalılardan “Savaşa hayır” haykırışı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Ukraynalılar, Rusya'yı protesto ederek "Savaşa hayır" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Ukraynalılar bir araya gelerek, Rusya'yı protesto etti. Atatürk Meydanı'nda çocuklarıyla toplanan Ukraynalı vatandaşlar, ülkelerinin bayraklarını alarak, milli marşlarını okudu. İngilizce ve Türkçe olarak "Savaşa hayır" ve "Putin öldürmeyi durdur" yazılı döviz açan Ukraynalılar, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Protestoda grup adına konuşan Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Svitlana Borovska, dünyaya seslenerek, "Rus ordusu, Ukrayna topraklarını ele geçirmeye, güç kullanarak yok etmeye çalışıyor. Bu bir savaş eylemi. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne bir saldırı. Ukrayna kendini korumaya çalışıyor. Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Türk dostlarımıza ve Türkiye Cumhurbaşkanına, siyasi, askeri ve manevi destekleri için teşekkür ederiz. Türk halkından da egemenliğini ve topraklarını koruma mücadelesinde Ukrayna'yı içtenlikle desteklemesini talep ediyoruz" dedi.

Protesto sonrasında Türkiye'ye teşekkür ederek dağılan Ukraynalı vatandaşlar, her gün toplanarak bu eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber