Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Ekim 2014 - 00:53 Yorum: 0

Marmaris'teki orman yangını

Muğla Vali Vekili Özdemir: "Korktuğumuz kadar büyük bir tehlike olmayacak inşallah. İlçe halkımız sakin ve herhangi bir can kaybı söz konusu değil"

Marmaris'teki orman yangını

MUĞLA (AA) - Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Marmaris'teki orman yangınını söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Korktuğumuz kadar büyük bir tehlike olmayacak inşallah. İlçe halkımız sakin ve herhangi bir can kaybı söz konusu değil" dedi.

Marmaris'e gelen Vali Vekili Özdemir, Beldibi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarını, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Muğla Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Çelik ve Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ile takip etti.

Yangın komuta aracında, son durum hakkında bilgi alan Özdemir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm üst düzey yetkililerle yangın sahasında çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. 

Özdemir, yangına 32 arazöz, 37 teknik eleman, 14 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer ve 266 orman işçisiyle müdahale edildiğini kaydetti. 

Helikopterlerin gece olduğu için kullanılamadığına işaret eden Özdemir, "İnşallah sabaha kadar bir şey kalmaz. Eğer kalırsa helikopterleri de devreye sokacağız. Korktuğumuz kadar büyük bir tehlike olmayacak inşallah. İlçe halkımız sakin ve herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Dumandan etkilenen vatandaşlarımız ve çalışanlarımızdan oluşan 18 kişinin hayatı tehlikesi yok, ayakta tedavileri yapıldı" diye konuştu. 

 

- "Yangının tüp patlaması sonucu çıktığı söyleniyor"

Yangının çıkış nedeniyle ilgili de bilgi veren Özdemir, "Yangının, orman kenarında bulunan bir evdeki tüp patlaması sonucu çıktığı söyleniyor. Patlamanın etkisiyle tüpün parçalarının ormana dağılmasıyla yangın başlamış" ifadesini kullandı.  

Özdemir, yanan alanı gece olduğu için şu an ölçme imkanı olmadığını dile getirdi.  

Orman Bölge Müdürü Kara da "hava unsurlarının yangına geç müdahale ettiği" iddialarına yanıt verdi.

Yangına müdahale eden 2 helikopterin Fethiye'deki yangından bölgeye hareket ettiğine dikkati çeken Kara, şunları söyledi:

"Yaklaşık 80 kilometre hızla esen rüzgar vardı. Hava kararmak üzere olduğu için helikopterler birkaç sorti yaptı ve akşam şartlarında çalışmaları riskli olduğu için yere indi. Yer ekiplerimiz süratle müdahale etti. Yangının çevresini tamamen sararak kontrol altına almaya çalışıyoruz."

Orman Genel Müdür Yardımcısı Temur ise helikopterlerin yangına müdahalede geç kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, helikopterlerin bölgeye en hızlı şekilde ulaştığını bildirdi.

Temur, sözleşme süresi dolan uçakların 28 Eylül'de ayrıldıkları için yangında kullanılmadığını belirtti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber