Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ekim 2014 - 15:38 Yorum: 0

"Martı" timi Amasya'da göreve başladı

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından özel kıyafetli ve eğitimli 10 polisten oluşturulan tim, halkın yoğun olduğu caddelerde görev yapacak

'Martı' timi Amasya'da göreve başladı

AMASYA (AA) -  Amasya İl Emniyet Müdürlüğü'nce bisikletli 10 polisten oluşturulan "Martı" timi halkın yoğun olduğu caddelerde görev yaparak asayişi sağlayacak.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, proje tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, güvenli şehir Amasya için önemli bir projenin daha hayata geçirildiğini belirtti.

Bisikletli "Martı" timlerinin Amasya için pedal çevirmesinin çok anlamlı ve isabetli olduğunu vurgulayan Çomaktekin, "Martı timi, Amasya'nın yerleşim yapısı nedeniyle özellikle dar sokaklarında vatandaşlarımıza rahatlıkla ulaşacak ve asayişi sağlayacak. Güven ve huzur şehri Amasya'ya hizmet edecek bu projeyi çok önemsiyoruz" dedi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ise ihtiyaç duydukları timin Amasya'da hizmete başlamasını çok önemli bulduğunu dile getirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ilk etapta 10 bisiklet temin ettiklerini anlatan Artunay, özel kıyafetli ve eğitimli personellerin görevlendirildiği timin 5 devriye halinde görev yapacağını aktardı.

Timlerin amacının suçu önleyici ve caydırıcılık olduğunu vurgulayan Artunay, "Olaylara seri şekilde müdahale edecekler. Polis bu timle halka olan ilişkisini geliştirecek. Çevre dostu 'martı'lar, vatandaşlarımızın yoğun olduğu yeşil alanlarda ve Yeşilırmak boyunca görev yapacaklar" diye konuştu.

Öte yandan trafikte çocuk unsurunun ön plana çıkarıldığı, "Trafikte çocuklar güvende" projesi tanıtıldı. Vali Çomaktekin ve Artunay, trafikte seyreden araçlardan içinde çocuk olanlara çocuk koltuğu hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber