Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2016 - 14:38 Yorum: 0

MASKİ personeline finansal okuryazarlık eğitimi verildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nde, belediyeler ve bağlı bulunan personelinin kendisini geliştirmesi...

MASKİ personeline finansal okuryazarlık eğitimi verildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nde, belediyeler ve bağlı bulunan personelinin kendisini geliştirmesi ve finansal hak ve yükümlülüklerini bilmesi için Finansal Okuryazarlık semineri verildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışan personellerin gelişimini sağlamak için eğitim programlarını hayata geçirmeye devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından kurumda çalışan personele Finansal Okuryazarlık Eğitimi verildi. Seminerde öncelikle Finansal Okuryazarlığın ne demek olduğu anlatıldı. Ardından finansal araçların neler olduğu personele aktarıldı. Seminerde personele sırasıyla birikim ve kazanç kavramları, aile bütçesinin hazırlığı aşaması, doğru tip borçlanma, ihtiyaç/istek kavramı ve harcama eylemine etkisi başlıkları altında bilgilendirme yapıldı. Toplum bilincinin oluşturulması amacıyla verilen seminer Başbakanlık Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Ekonomi Bankası ile yapmış olduğu protokol gereğince tüm MASKİ personeline verildi. Seminerin sunumları MASKİ Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Burak Kırca tarafından gerçekleştirildi.

Tasarruf konusunda toplum bilinci oluşturuluyor

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, MASKİ'de verilen Finansal Okuryazarlık Eğitimi'nin önemine değinerek, idarede çalışan personelin bilgilendirildiğini söyleyerek, "Belediye ve bağlı kuruluş personelinin kendisini geliştirmesi, finansal hak ve yükümlülüklerini bilmesi gibi temel kavramlar hakkında faydalı bir eğitim süreci oldu. Doğru tasarruf yöntemleri, gelirlerimizi nasıl değerlendireceğimiz konusunda toplum bilincini oluşturmak için yapılan seminerin oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

MASKİ personeline finansal okuryazarlık eğitimi verildi

MASKİ personeline finansal okuryazarlık eğitimi verildi

MASKİ personeline finansal okuryazarlık eğitimi verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber