Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ekim 2017 - 16:18 Yorum: 0

MASKİ’de öncelik eğitim

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi MASKİ Genel Müdürlüğü, 250 personeline AFAD tarafından verilendeprem eğitim semineri düzenlerken,...

MASKİ’de öncelik eğitim

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi MASKİ Genel Müdürlüğü, 250 personeline AFAD tarafından verilendeprem eğitim semineri düzenlerken, saha personelini kaza ve meslek hastalıkları hakkında bilinçlendirmek amacıyla Soma ve Kırkağaç ilçesinde görevli çalışanlara eğitim verdi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, bünyesinde görev yapan çalışanların acil durum ve doğal afet anında bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi ile Destek Hizmetleri Dairesi başkanlıklarınca organize edilerek,Manisa Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen eğitimle MASKİ personeliafet bilinci konusunda bilgilendirildi. 3 ayrı oturum şeklinde düzenlenen ve toplamda 250 personelin faydalandığı eğitim programının ilk oturumuna MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen ve Şehnaz Başaran ile daire başkanları da katıldı. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, "Deprem ülkemizin ve Manisa özelinde de ilimizin bir gerçeği. Her ne kadar bu, önüne geçilemez bir doğal afet olsa da, en azından bundan mümkün olan en az zararla sıyrılmak için üzerimize düşeni yapmamız gerek. Biz de MASKİ Genel Müdürlüğü olarak personelimizin bu gibi konularda bilinçlenmesine önem veriyoruz. Amacımız bu hususta ortak bir çaba sergileyerek, deprem bilincini oluşturmaktır" diye konuştu.

AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Fırat Şen tarafından gerçekleştirilen sunumda, olası afetler öncesinde yapılması gereken hazırlıklar, acil durum anındaki davranış biçimleri ve sonrasında yaşanan travmanın atlatılabilmesine yönelik bilgiler verildi. Teorik bilgi aktarımı sonrasında seminerde anlatılanlar uygulamaya dökülerek, küçük çaplı bir de tatbikat gerçekleştirildi. Yapılan mizansende siren sesini duyan personel, eğitimde öğretildiği şekilde güvenli bölgeler temin ederek kendisini koruma altına aldı.

Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki personele iş sağlığı ve güvenliği bilincini temin etmek amacıyla yürüttüğü eğitimlerini sürdürüyor. Bu amaçla düzenlenen seminerler kapsamında, Soma ve Kırkağaç ilçesinde görevli 66 saha çalışanı bilgilendirildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi ile Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlıklarınca düzenlenen ve 2 gün süren eğitim kapsamında Ruhan Bayraktar tarafından kazı çalışmaları esnasındaki risklere karşı alınabilecek önlemlerin yanı sıra, zehirli ve boğucu gazlara ilişkin tedbirler ile ilgili kişisel koruyucu donanımların kullanımı konusunda sunum yapıldı.

Yürütülen altyapı faaliyetleri sırasında karşı karşıya kalabilecekleri kaza ve hastalık riskleri hakkında bilinç aşılanan MASKİ çalışanları, eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Olası kazaların meydana gelmesini önlemek için kişisel farkındalığın ve bu kazalardan kaçınma çabasının büyük öneme sahip olduğunu belirten personel, konu hakkında bilgilendirildikleri için memnuniyet duyduklarını söyledi.

MASKİ’de öncelik eğitim

MASKİ’de öncelik eğitim

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber