Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Aralık 2016 - 11:44 Yorum: 0

MASKİ’den su sayaçları uyarısı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarının gelmesiyle birlikte su saatlerinde yaşanabilecek donma...

MASKİ’den su sayaçları uyarısı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarının gelmesiyle birlikte su saatlerinde yaşanabilecek donma riskine karşı uyarılarda bulundu.

Düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte özellikle kırsal kesimlerde açık ortamda bulunan su saatlerinin donma riskinin daha fazla olduğu belirtilen açıklamada sayacın donması, patlaması ve su akıtması durumunda abonelerin derhal Alo 185 Çağrı Merkezini araması gerektiği belirtildi.

'Açık ortamda bulunan saatlerin donma riski daha fazla'

Konu ile ilgili açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, "Soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye başladı. Düşen hava sıcaklığı ile birlikte özellikle kırsal kesimde açık ortamda bulunan su sayaçlarının donma tehlikesine karşı korunmaları lazım. Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı, etrafı talaş, saman ve benzeri soğuğu geçirmeyen malzemeler ile korunmalıdır. Su sayaçları dışarıda olan vatandaşların, sayaçları koruma altına alırken tamamen kapatmamaları gerekmektedir. Okuma servisinde görevli arkadaşlarımızın sayacı okuyabilmeleri için sayaç üst kapağının açık olması gerekmektedir. Kış aylarında sayaçların korunması için sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Abonelerce tedbir alınmaması halinde soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının ve tesisatın kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber