Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Ağustos 2016 - 18:03 Yorum: 0

MASKİ’den ‘suyumuz güvenilir’ açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kentin suyunun temiz olduğu ve güvenle...

MASKİ’den ‘suyumuz güvenilir’ açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kentin suyunun temiz olduğu ve güvenle içilebileceği ifade edildi.

MASKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada kentin içme suyunun bozuk olduğu yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu ifade edilerek "Şehrimiz içme ve kullanma suyunun kontrolü amacıyla kurumumuz ile Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce şehrimizin içme suyu depolarında ve şebeke çıkışlarında su numuneleri alınarak mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri düzenli olarak yapılmaktadır.

MASKİ Genel Müdürlüğü su numunelerinin alınması ve su analizlerinin yapılması konusunda, su kalitesi ile ilgili yetkili kurum olan İl Sağlık Müdürlüğünce denetlenmekte ve tüm analiz sonuçları Sağlık Bakanlığına iletilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilmektedir. Vatandaşlarımızın yalan ve yanlış yönlendirmelere itibar etmemeleri, içtiğimiz sudan asla kaygı duymamaları gerekmektedir. İçme suyumuz kaliteli ve içilebilir nitelikte olup, analizleri ciddi bir şekilde yapılmakta ve denetlenmektedir. İçme suyunda herhangi bir problem yoktur. Suyumuz güvenle içilebilir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber