Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

MATSO, Tarihi Kervayolu için start verdi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği...

MATSO, Tarihi Kervayolu için start verdi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunu ortaya çıkarılması için tespit çalışmaları başladı.

MATSO ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği taş döşemeden oluşan tarihi kervan yolunu ortaya çıkarmak ve alternatif turizme kazandırmak amacıyla hazırlanacak rapor için protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol kapsamında tespit çalışmalarına MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Özen ile Göç Yolu Yolcuları Platformu Başkanı Ali Çetin'in katılımlarıyla Karakaya Mahallesi'nden start verildi.

Alternatif Turizm için önemli bir adım

Tarihi taş döşeme yolda beraberindekilerle bir süre yürüyen ve incelemelerde bulunan Başkan Ahmet Boztaş, zengin bir tarihe ve kültüre sahip olduğumuzu belirterek değerlerimizi tanımak, bulmak, korumak ve geleceğe taşımak gerektiğini söyledi.

Başkan Boztaş, "Bu çalışma ile bir değerimizi hazırlayacağımız raporla yarınlara, gelecek kuşaklara aktaracağız. Bu yol, tarihi ve kültürel bir zenginliğimizdir. 145 kilometrelik bir uzunluğu bulunmaktadır. Önemli ve büyük bir kısmı Manavgat sınırları içinden geçmektedir. Yol, ilçemizin sınırları içindeki Karakaya Mahallesi'nden devam edip, Konya Beyşehir Gölü kenarındaki Kubadabad Sarayı'nda son bulmaktadır. Tarihi yol ile ilgili tespit çalışmasını başlattık. Ortaya koyduğumuz bu çalışma, bölge ekonomisi, tanıtımı ve turizmi açısından da katkı verecektir. Tarihi ve kültürel zenginliğimizi ve güzelliklerimizi ekonomiye, turizmimize kazandırmalıyız. Biz de bunu yapıyoruz. Alternatif turizmimizin gelişmesinde önemli rol oynayacaktır. Doğa turizminin, kış turizminin gelişmesine vesile olacaktır. Bölge ekonomisine ve insanına, tarımından ticaretine gelir açısından büyük kazanç sağlayacaktır. Raporu ayrıca ilgili Bakanlıklara da sunacağız" diye konuştu.

Rapor 6 ayda hazırlanacak

Öncelikli olarak tespit çalışmasına başladıklarını kaydeden Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Başkanı Ali Çetin ise, "tespit çalışmalarının ardından güzergâhları belirleyeceğiz. 6 ay sürecek çalışma ile raporu hazırlayacağız. Hazırladığımız rapor için MATSO ilgili bakanlıklardan izin alacak. Sonrasında işaretleme aşamasına geçeceğiz. Ardından turizme kazandırılacak" dedi.

MATSO, Tarihi Kervayolu için start verdi

MATSO, Tarihi Kervayolu için start verdi

MATSO, Tarihi Kervayolu için start verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber