Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Nisan 2015 - 17:08 Yorum: 0

Mavi balonlar otistik çocuklar için havalandı

Amasya'da Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle üzerinde "Otizmin farkında mıyız" pankartı asılı otobüsle şehri gezen otistik çocuklar, gökyüzüne mavi balon bıraktı

Mavi balonlar otistik çocuklar için havalandı

AMASYA (AA) - Amasya'da Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle şehir turu yapan otistik çocuklar, gökyüzüne mavi balon bıraktı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Şehzade Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezinde eğitim gören otistik öğrenciler, aileleriyle İltekin Gazi Parkı'nda buluştu.

Otistik öğrenciler ve aileleri, üzerinde "Otizmin farkında mıyız" pankartı asılı üstü açık otobüsle palyaçolar eşliğinde şehir turu yaptı.

Vatandaşlara el sallayan otistik çocuklardan konuşabilenler, "Otistikler özeldir" sloganı atıp şarkı söyledi. Çocuklar, otizmin simgesi haline gelen mavi renkli balonları havaya bıraktı.

Şehzade Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Ali Osman Kurt, yaptığı açıklamada, otistik çocukların gökyüzünde yıldız, denizde bir inci olduğunu söyledi.

Bu çocukların çok iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden Kurt, "Onlarla iletişime geçince farklı duygular yaşıyorsunuz. Bütün vatandaşlarımız onlara gereken sevgi ve şefkati göstermeli. Hayatta onların da olduğunu fark ettirelim" dedi.

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş de "Devlet ve eğitim camiası olarak otistik çocuklar için ne yapılabilir, bunun gayreti içindeyiz" diye konuştu.

Toplum içinde otistiklerin önemli bir yeri olduğunu anlatan Güneş, "Bu yavrularımız bizim canımız, ciğerimiz. Onların farkında olalım, farklılıklarını topluma hissettirelim" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber