Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Aralık 2014 - 12:33 Yorum: 0

Mavi bayrak sayısı 397'ye yükseldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Türkiye'nin mavi bayrak sayısının 397'ye yükselerek bu alanda dünya üçüncüsü olduğunu bildirdi.

Mavi bayrak sayısı 397'ye yükseldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yazılı açıklamasında, deniz ve kıyıların temiz olması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Açıklamaya göre, denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının 2014 yılı itibariyle tamamlandığını belirten Bakan Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.

Bakan İdris Güllüce, mavi bayraklı plaj sayısında 2023 yılında dünya birincisi olmayı hedeflediklerini kaydederek, deniz kirliliğinin en önemli etkenlerinden birisi olan gemi atıklarına ilişkin olarak da çeşitli önlemler alındığını vurguladı.

Bakan Güllüce, açıklamada şu bilgileri verdi: 

'247 adet kıyı tesisinde gemilere atık alım hizmeti verilmesini sağlamaktayız. Gemi Atık Takip Sistemi ile gemi atıkları elektronik ortamda takip edilmektedir. Deniz kazalarını önlemek ve zararlarını en aza indirmek için, 1 ulusal ve 6 bölgesel acil müdahale planı Bakanlığımızca hazırlatılmış ve yürürlüğe girmiştir. Ayrıca, 268 kıyı tesisinin risk değerlendirmesi ve acil müdahale planı onaylanmıştır.'

İdris Güllüce, gerek insan sağlığının, gerekse deniz canlılarının ve ekosistemin korunması için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından deniz kirliğinin izlenmesi ve önlenmesine yönelik önemli çalışmaların yapıldığını ve bu çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti. 

Kaynak: AA

ETİKETLER: Türkiye , Mavi , Bayrak , Dünya
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber