Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 08 Ağustos 2020 - 17:08 Yorum: 0

Mavi ışık yansıtan cihazlarda bağırsak kanseri tehlikesi

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Mavi ışığa fazla maruz kalmak psikolojik ve fiziksel birçok hastalığa yol açabilmektedir" dedi.

Mavi ışık yansıtan cihazlarda bağırsak kanseri tehlikesi

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Mavi ışığa fazla maruz kalmak psikolojik ve fiziksel birçok hastalığa yol açabilmektedir" dedi.

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi mavi ışık yansıtan cihazlar hakkında uyarıda bulundu. Mavi ışığa maruz kalan bireylerin; psikolojik ve fiziksel birçok hastalığa davetiye çıkaracağının altını çizen Coşkun, İspanya'da yapılan bir araştırmanın da detaylarını paylaştı.

İspanya'da 2 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarını aktaran Coşkun, "2 bin kişi üzerindeki bir araştırmada ev dışında ki sokak ışıkları, reklam panoları gibi aydınlatmalardaki mavi ışığa fazla miktarda maruz kalan bireylerde kolon kanseri riski yüzde 60 oranında daha fazla bulundu. Daha önceden yapılan çalışmalarda mavi ışığa maruz kalma durumunun meme ve prostat kanseri riskini artırabileceğine dair şüpheler vardı. Mavi ışık özellikle geceleri daha zararlı olabilmektedir. Mavi ışığın en büyük özelliği uyumamızı sağlayan melatonin hormon salınımını azaltmasıdır. Melatonin vücutta kanser hücrelerinin kendi kendisine ölmelerini tetikleyici ve kişinin kanser hücrelerine karşı bağışıklık sistemini düzenleyici etkileri bulunmaktadır. Özellikle geceleri maruz kalınan mavi ışık melatoninin salınımını azaltmakta ve bu şekilde belki de bağırsak kanseri dahil bazı kanserler açısından risk oluşturabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber