Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Mavi Marmara gemisi Samsun'a geliyor

Canik Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın birlikte düzenlediği organizasyonda Mavi Marmara gemisi Samsunlularla buluşacak

Mavi Marmara gemisi Samsun'a geliyor

SAMSUN (AA) - Samsun'un Canik Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın birlikte düzenlediği organizasyonda Mavi Marmara gemisi 6 Mart Cuma günü Samsunlularla buluşacak.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yaptığı açıklamada, 6 Mart Cuma günü Samsun'a gelecek Mavi Marmara Gemisi'nin "Mazlum Coğrafyalar Müzesi" olarak çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağını söyledi.

Dünyada zulüm gören tüm mazlumlara dikkati çekmek amacıyla gemide fotoğraf sergisi, konferanslar, sunumlar, söyleşiler yapılacağını belirten Genç, "Samsun sanayi rıhtımında 16 Mart'a kadar ziyaretçileri kabul edecek gemi, 16 Mart'ta özgürlük ve insanlık için gençlerle birlikte Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıkacak. 18 Mart'ta Çanakkele'ye ulaşacak Mavi Marmara Gemisi, gençleri şehitlerle buluşturacak" dedi.

Canik Belediyesi olarak milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik meydana getirilmesi için canla başla çalıştıklarını ifade eden Genç, "16 Mart tarihinde Samsun'dan yola çıkacak olan Mavi Marmara Gemisi’nin, kutsal bir inancın müdafaasının tezahürü olduğuna inandığımız Çanakkale Zaferimizin 100. yılı olan 18 Mart’ta Çanakkale’de olmasını ve gençlerimizin şehitlerimiz ile buluşmasını hedefliyoruz. Öncelikle insanlık vicdanının sembolü olan Mavi Marmara Gemisi bu hedefte çok anlamlı olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı Cuma günü Mazlum Coğrafyalar Müzesi'nin açılışına davet ediyorum. Böyle anlamlı bir etkinliği düzenlememizde hiç bir desteğini esirgemeyen İHH İnsani Yardım Vakfı'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber