Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Mavi Marmara gemisi Samsun'da

Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail askerleri tarafından yapılan baskında 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Mavi Marmara gemisi, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Canik Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonla Samsunlularla buluştu

Mavi Marmara gemisi Samsun'da

SAMSUN (AA) - Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail askerlerince yapılan baskında 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Mavi Marmara gemisi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Canik Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonla Samsunlularla buluştu.

Samsunport Sanayi Rıhtımı'nda düzenlenen organizasyonda, Mavi Marmara gemisi limana yanaştı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara'nın insanlık gemisi olduğunu söyledi.

"Mavi Marmara adaletin, özgürlüğün, direnişin, başkaldırının, mazlumların yanında oluşun gemisi" diyen Yıldırım, "Buraya kadar geldik. İsrail şu an burayı takip ediyor. Çünkü biliyor ki Mavi Marmara eğer Karadeniz'e açıldıysa tekrar Akdeniz'e açılabilir. Eğer zulme devam ederlerse, sabrımız tükenirse, yine yola çıkabiliriz" ifadesini kullandı.

- "Çözüm sürecini baltalamak istiyorlar"

 Yeryüzündeki bütün mazlum coğrafyalar özgürleşene kadar bu yolda yürüyeceklerini aktaran Yıldırım, çözüm sürecine de değinerek, şöyle konuştu:

"Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Avrupa'daki vicdan sahipleriyle Kudüs'ün özgürleştirilmesini sağlayacağız. O nedenle sizden bir ricam olacak, ne olursa olsun batıdaki ve Karadeniz'deki kardeşlerim çözüm sürecine destek verin. Çünkü Türk, Kürt, Arap ve Çerkez birlikteliği Kudüs'ü fethedecek. Kendi problemlerimizi çözdüğümüz an yolumuz Kudüs'e doğru gidecek Allah'ın izniyle. O nedenle çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Çözüm süreci sadece Kürtlerin ve Türklerin kardeşliği ve özgürleşmesi değildir, çözüm süreci insanlığın kurtuluşudur. Çünkü Mescid-i Aksa kimdeyse insanlığı o yönetir. Bu süreç başarıya ulaşırsa Mescid-i Aksa'ya doğru yürüyüşümüz daha da güçlenecek, Kudüs'te özgür olacağız, Mescid-i Aksa bizim olacak, o zaman da insanlık kurtulacak."

- "Furkan'ın yolundan gidecek nice gençleri gördükçe ümitleniyorum"

Saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ise Mavi Marmara'nın bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Mavi Marmara'nın İslam dünyasında haksızlıklara karşı direnişi artırdığını belirten Doğan, "Mazlumların yanında yer alan insanların sayısı çoğaldı. Gençlerimiz dirildi, yeni Furkanlar doğdu. Furkan'ın yolundan gidecek nice gençleri gördükçe ümitleniyorum, Allah hepinizden razı olsun. Mavi Marmara özelde Gazze'nin, daha genelde Filistin'in ama esasında tüm ümmetin, mazlum coğrafyaların ümit ışığı oldu ve hala yoluna devam ediyor. İnşallah biz bu davada da Mavi Marmara'nın izinde, yolunda birlikte gitmeye devam edeceğiz" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de "Mavi Marmara gemisini 'kurtuluş şehri' Samsun'a, Çanakkale'ye çıkmak üzere İHH ile ortak getirdik. Buradan Çanakkale'ye gidecek olan Mavi Marmara'yı, Çanakkale ile bütünleştirmemiz gerekir. 'Ümmetin savaşı'nın şehitleriyle 'ümmetin gemisi'ni ve yolcularını inşallah 18 Mart'ta Çanakkale'de buluşturacağız" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Mavi Marmara gemisi ziyarete açıldı. Vatandaşlar gemideki Mazlum Coğrafyalar Müzesi'ni ziyaret etti.

Geminin, 16 Mart Pazartesi gününe kadar ziyarete açık olacağı öğrenildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber