Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Mayıs 2016 - 23:58 Yorum: 0

Mavi Marmara Saldırısında Ölen Fahri Yaldız Mezarı Başında Anıldı

ADIYAMAN (İHA) – Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldız, ölümünün 6. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Mavi Marmara Saldırısında Ölen Fahri Yaldız Mezarı Başında Anıldı

ADIYAMAN (İHA) – Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldız, ölümünün 6. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

2010 yılında Gazze'ye yardım götürmek amacıyla Mavi Marmara Gemisi ile Gazze'ye doğru yola çıkan ve İsrail askerleri tarafından yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybeden Fahri Yaldız, sevenleri tarafından mezarı başında anıldı. Adıyaman Yeni Mezarlık'ta düzenlenen anma programına İtfaiye Müdürü Ahmet Çelik, Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, Şehit Fahri Yaldız'ın akrabaları, ailesi, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti okunup dualar edildi. Dualar sonrasında itfaiye araçlarının da bulunduğu binlerce kişinin katıldığı "Kudüs'e Özgürlük Araç Konvoyu" düzenlendi.

Kendisinin Türkiyeli değil Filistinli olduğunu ve Filistin'e yardım götürebilmek için canını bile vereceğini belirten Fahri Yaldız'ın annesi Zeliha Yaldız, "Herkes şehit oluyor. Bütün askerler bizim şehidimizdir. Hep anneler ağlıyorlar. Benim gibi anneler ağlıyor ben bilirim o duyguyu. Ben Filistin'im Türkiye değilim. Ben ne zaman intikamımı alırsam o zaman Türkiyeliyim. Bu dava uğruna öleceğim canımı vereceğim. Gerekirse ben giderim Filistin'e yardım etmeye. Çocuklarımı gönderirim. Benim gözlerim görmüyor ben gözlerimden dolayı gidemezsem de çocuklarımı gönderirim onlar gitsin. Gönderirim İsrail kendini bir şey sanıyor. İsrail, Türkiye benden hep korkuyor, dünya alem benden korkuyor diyor. Müslümanlar birbirini tutmuyor. Müslümanlar bir birlerini tutarlarsa bu iş başımıza gelmezdi bu şehitlerimiz ölmezdi. Herkes birlik beraberlik olursa kimse ölmez şehitler gelmez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Zeliha Yaldız, "Bir partinin başkanı küfür yaparsa demek ki onların milletvekillerinden de bir hayır gelmez. CHP'den hayır gelmez. Bangır bangır bağırıp küfür yapıyor her zaman. Ağız küfür olursa bir şey yapamaz bir şey de elde edemez" ifadelerini kullandı.

Mavi Marmara saldırısında yaralanan Muharrem Güneş ise, "İsrail bütün zalimliğiyle bütün saldırganlığıyla bütün dünyaya ne kadar cani olduğunu göstermiş oldu. Aslında bu şehitlerimizin kanlarının bereketiyle bizde bütün dünyaya masun insanların on yıldır neler çektiğini duyurmuş olduk. Belki bu kardeşlerimiz şehit oldular. Fakat biz geride kalan insanlara, şehitlerimizin ne kadar haklı bir dava için aslında oraya gittiklerini anlatmak, yaşamak ve yaşatmak düşüyor. Şehitler aslında bu vermiş oldukları mesajlarla hayatta kalırlar. İsrail'in ne kadar cani ve insan düşmanı bir ruh haline sahip olduklarını yaşamış olduk, görmüş olduk. Şehit kardeşlerimiz de vuruldukları yaralandıkları halde henüz hayata veda etmedikleri halde bile bile kasıtlı bir şekilde öldürüldüklerine tanık olduk. Bizzat ben orada yaralanan ve orada kardeşlerimizin nasıl şehit edildiklerini bizzat gören bu vahşiliği yaşayan bir insan olarak buna tanıklık ettim. Saatlerce yaraladıkları halde insanların ellerini kelepçeleyip orada çırılçıplak etmeleri ve oradaki insanlara yaralı halde dahi eziyet ve işkencelere tabi tutmaları İsrail'in caniliğini gösterme açısından hepimizin bilmesi gereken bir durumdur" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber