Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

Mavikent'teki Akdere'nin ıslah çalışması

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya:

Mavikent'teki Akdere'nin ıslah çalışması

ANTALYA (AA) - Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi’nde son bir buçuk ayda iki kez taşkınların yaşandığı Akdere'nin ıslahı için Kumluca Belediyesi, DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri, mağdur olan vatandaşlarla toplantı yaptı.

Mavikent Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, su baskınlarında Mavikent Mahallesi Pamukalanı, Susamlık ve Kanalbaşı mevkilerindeki ev ve seraların zarar gördüğünü hatırlattı.

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden bölgede teknik ekip görevlendirildiğini anlatan Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Akdere için hazırlanan projeyi inceleme ve kimin arazisine ne kadar denk geliyor konusunda bilgi alabilirsiniz. Birkaç kişinin hatırı için Mavikent'i mağdur edemeyiz. Buradan şunu anlamayın, birkaç arkadaşımızı da sıkıntıya sokacak değiliz. Hep birlikte ortak çözüm bulacağız, hepimiz rahat edeceğiz."

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Ertürk de DSİ olarak Akdere için daha önce yapılmış bir proje bulunduğunu, bu projenin uygulanması halinde sıkıntıların çözüleceğini söyledi. Su baskınları nedeniyle birçok vatandaşın mağdur olduğunu kaydeden Ertürk, "Burada kalıcı bir çözüm bulmak için hep birlikte çalışmalıyız. Bunun için DSİ olarak biz hazırız. Siz rıza gösterin biz çalışmalar için yarın sabah makineleri buraya indirelim" dedi.

Konuşmaların ardından DSİ Bölge Müdürlüğü teknik heyeti tarafından Akdere için kot ve sınır çalışması yapılması, Akdere'ye alternatif olacak ikinci kanalın projesi hakkında detaylı çalışma yapılması ve muvafakat veren vatandaşların yerlerinden çalışmalara başlanması kararlaştırıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber