Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 16 Mayıs 2017 - 16:29 Yorum: 0

MAY Tohum, ’En Başarılı İhracatçı’ ödülünün sahibi oldu

Türkiye'nin önde gelen tohum ihracatçılarından biri olan MAY Tohum, 2016 yılında gerçekleştirdiği yüksek ihracat rakamı ile bir kez daha "En Başarılı...

MAY Tohum, ’En Başarılı İhracatçı’ ödülünün sahibi oldu

Türkiye'nin önde gelen tohum ihracatçılarından biri olan MAY Tohum, 2016 yılında gerçekleştirdiği yüksek ihracat rakamı ile bir kez daha "En Başarılı İhracatçı" ödülünün sahibi oldu.

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin her yıl düzenlediği törende, ödüle layık görülen MAY Tohum, 2011 yılından beri gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla dikkatleri üzerine çekti. MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, "Tohumculuk sektöründe 39 yılı geride bıraktığımız bugünlerde, İstanbul İhracatçılar Birliği'nin gerçekleştirdiği ödül töreninden, yeni bir ödülle dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2016 yılında ülkemizin yaşadığı olumsuz durumlara rağmen gerçekleştirdiğimiz 14 milyon dolara ulaşan ihracat başarımızla adımızdan söz ettirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. MAY Tohum olarak artan bir ivmeyle büyümek için hem yurt içi hem de uluslararası pazarda çok çalışıyoruz. Uluslararası arenada hedef coğrafya olarak belirlediğimiz Avrupa Birliği, Karadeniz Bölgesi, Orta Doğu ve Orta Asya'da, "MAY" markası altında tescil edilen ve ticari satışa hak kazanan ürünlerimiz her geçen yıl artıyor" dedi.

Bugün Türkiye'de ıslah edilmiş ve yurtdışında tescili onaylanmış 200'den fazla ürünlerinin olduğunu ifade eden Çiftçiler, "Bununla birlikte yurtdışına lisans ve tohum teknolojisi satışı yapan ilk Türk tohum firması olarak uluslararası pazarda adımızdan söz edilmesinin gururunu yaşıyoruz. Ar-Ge faaliyetleri ve İhracat rakamlarıyla MAY markası olarak dünya markası olması yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye'deki 4 Ar- Ge Merkezimizde, "Yerinde ıslah" stratejisi ile Türk çiftçisi ve hedef coğrafyalar için toprak ve iklim şartlarına en uyumlu, stres şartlarına en dayanıklı ve verimli hibrit ayçiçeği, hibrit mısır, pamuk ve fasulye türlerinde, rekabet gücü yüksek çeşitleri geliştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bitki ıslah çalışmaları ve yurtdışındaki tescil ve lisans başarılarımızdan ötürü, Bitki Islahçıları Alt Birliği'nin (BİSAB) 11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü dolayısıyla düzenlediği kutlama etkinliğinde, bir ödüle daha layık görüldük. Böylesine onur verici ödüllerle adımızdan söz ettirdiğimiz için, ülkemize ve çiftçimize sağladığımız katma değer için son derece mutluyuz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber