Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 14 Aralık 2014 - 12:33 Yorum: 0

Mazeret sınavları tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca 8. sınıflar için TEOG sistemi kapsamında ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için düzenlenen mazeret sınavları tamamlandı.

Mazeret sınavları tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında dün yapılan mazeret sınavlarının ilk gün oturumunda öğrenciler, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden yapılan sınavlara girdi.

Bugün saat 09.00'da fen ve teknoloji yazılısıyla başlayan mazeret sınavlarının ikinci gün oturumu, saat 10.10'da T.C. inkılap tarihsel ve Atatürkçülük, 11.20'de de yabancı lisan dersi yazılılarının yapılmasıyla tamamlandı. 

Sınavda talebe hesabına düzenlenmiş cevap kağıdı yer aldı. Her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru yanıt sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika sınav arası ise 30 dakika oldu. 

Sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek fakat devir puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye temel puan hesaplamalarında sınav adedi tam şekilde alınacak.

Merkezi birlikte sınavların ve mazeret sınavlarının sonuçları ocak ayında açıklanacak.

Muhabir: Selma Kasap

Kaynak: AA

ETİKETLER: Mazeret , sınav , tamamlandı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber