Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Eylül 2015 - 10:55 Yorum: 0

Mazlumlar bayram etti

Cansuyu’na emanet edilen bütün kurbanlar kesildi ve kayda alındı. Bağışçılara bu kayıtlar ulaştırılacak

Mazlumlar bayram etti

Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği bu kurban bayramında 1 milyon yardıma muhtaç insana ulaşarak kurban eti dağıttı. Hayırseverlerin kendisine emanet ettiği bütün kurbanları tek tek kayda alan dernek ve bütün kurbanları bayram süresince kesti ve et olarak dağıttı.  

Arakan’dan Moro’ya Afrika’dan Uzakdoğu’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu Yardımlaşma Derneği ekipleri 1 Milyon insana ulaştı.  Kırım, Hindistan, Moro, Gazze, Bangladeş, Arakan, Togo, Cibuti, Mali, Sudan, Darfur, Yemen Kampları, Suriye Kampları, Çeçen Kampları, Irak Kampları, Lübnan Kampları, Çad, Kamerun, Somali gibi ülkelerde çalışma yapan Cansuyu ekipleri emanetleri yerlerine ulaştırdı. 

KURBAN KESİMİ VE DAĞITIMI KAYDA ALINDI

Cansuyu Derneği’nden yapılan açıklamada kurbanın İslam kardeşliğinin en sıcak uygulamalarından biri olduğu ve kardeşleri buluşturan bir misyona sahip olduğuna özellikle vurgu yapılarak bütün bölgelerde kurbanların sorunsuz bir şekilde kesildiği ifade edildi.  Yaklaşık 1 Milyon kişiye ulaşan Cansuyu ekipleri, ayrıca gidilen bölgelerdeki mağdur ve yardıma muhtaç insanların durumlarını da ele alarak su kuyularından okullara kadar birçok alanda projeler hazırladı. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve hükümet yetkilileri ile de çeşitli görüş alış verişlerinde bulunan Cansuyu ekipleri hemen bütün ülkelerde Türkiye Büyükelçiliklerini de ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu. 

AFRİKA CANSUYU İLE GÜLDÜ

Afrika’nın birçok bölgesinde kurban kesen ve en ücra köşelere kadar ulaşan Cansuyu ekipleri özellikle Cibuti’deki Somali ve Yemen Kampları, Sudan Darfur’daki Kamplar, Çad, Kamerun, Cibuti ve Somali gibi ülkelere ağırlık verdi. Cansuyu, mülteci kamplarında mültecilere kurban eti dağıtımının yanı sıra gıda, gıda yardımında bulundu ve su kuyusu çalışması yaptı.  

GAZZE BAYRAM ETTİ

Cansuyu Derneği, bu yıl da Gazze’yi ihmal etmeyerek hayırseverlerin bağışladığı kurbanları Gazze’de kesti. Kuşatma altındaki şehirde binlerce insanın yüzünü güldüren Cansuyu Derneği satın aldığı kurbanları bayram süresince kesti, parçaladı ve yardıma muhtaç Gazzeliye dağıttı. Dernek aynı zamanda Moro, Irak, Suriye, Çeçenistan gibi birçok sıkıntılı bölgede kurban kesim ve dağıtımları yaptı. Dernek, Lübnan’da bulunan Suriyeli Mülteciler için de kurban organizasyonu yaparak yüzleri güldürdü.

KIRIM’I VE ARAKAN’I SAHİPSİZ BIRAKMADIK

Cansuyu Derneği’nin Kırım ekipleri, kendilerine emanet edilen kurbanları keserek Kırım’ın mazlumlarına ve yardıma muhtaç insanlara dağıttılar. Kırım’ın muhtelif yerlerinde kesim yapan Cansuyu ekipleri mağdur Kırım halkına umut oldu. Dernek aynı zamanda hayırseverlerin kendilerine emanet ettiği Arakan kurbanlarını da keserek mazlum ve mülteci Arakan halkına umut oldular.

DARBE YARDIMLARI ENGELLEDİ

Öte yandan Burkina Faso'daki askeri darbe ise yardım kuruluşlarının Kurban Bayramı dolayısıyla ülkede yaşayan Müslümanlara yapacağı yardımları engelledi. Türkiye'deki hayırseverlerin verdiği kurbanı yerine getirmek için Burkina Faso'ya doğru yola çıkan Cansuyu Derneği ekibi, havayolu şirketlerinin ülkeye uçuşları iptal etmesi nedeniyle yardımlarını Müslümanlara ulaştıramadı. Dernek, Burkina Faso’da kesmeyi planladığı kurbanları Afrika’nın farklı bir bölgesine aktararak sorunsuz bir şekilde kesti.

HİNDİSTAN DA CANSUYU’NUN YOLUNU GÖZLÜYOR

Cansuyu Derneği’nin Hindistan ekipleri de kendilerine emanet edilen kurbanları keserek Hindistanlı yardıma muhtaç insanlara dağıttılar. Derneğin Hindistan Yardımları Koordinatörü Musa Budak yaptığı değerlendirmede hayırseverlere teşekkür ederek; “Allah onlardan razı olsun. Allah onları cennetine koysun. Allah bu dünyada Müslümanlara yardım edenlere aslolan hayatta yardım etsin” dedi. Ayrıca derneğin kurban organizasyonuyla binlerce Malili yoksulun yüzü de güldü. Hayırseverlerin kurbanlarını Malili ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere ülkede bulunan Cansuyu heyeti, başkent Bamako'nun yanı sıra Segou ve Sikasso kentlerinde emaneti sahiplerine ulaştırdı.

SUDAN VE TOGO DA ŞENLENDİ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Afrika'nın en geniş coğrafyasına sahip 3'üncü ülke olan Sudan'daki Müslümanlara Türkiye'den gönderilen kurban yardımlarını ulaştırdı. Yine Cansuyu ekipleri, Afrika'nın unutulmuş ve gözardı edilen ülkelerinden Togo'ya  giderek yüzleri güldürdü.

KURBAN KESİM GÖRÜNTÜLERİ BAĞIŞÇILARA VERİLİYOR

Cansuyu ekibi her yıl olduğu gibi bu yıl da güven ve hassasiyeti ilk sıraya koydu. Kurbanların satın alınmasından etlerin teslim edilmesine kadar her adımda dikkatli davranılırken, kesim sırasında da her bir kurbanın vekâleti tek tek kesim yapan şahsa aktarıldı ve tüm işlem bağış sahibine iletilmek üzere kamera ile kayıt altına alındı. CD’lere aktarılacak olan kurban kesim ve dağıtım görüntüleri bağışçılara gönderilmeye başlandı.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber