Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 18 Aralık 2014 - 12:08 Yorum: 0

MBTG, tanıtım stratejisi için çalıştay yaptı

Çalıştayda, ürün grupları genelinde tanıtımların kısa vadede Rusya, ABD ve Çin pazarına yoğunlaştırılması üzerinde görüş birliğine varıldı

MBTG, tanıtım stratejisi için çalıştay yaptı

GAZİANTEP (AA) - Sekretarya hizmetleri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerince yürütülen Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) tarafından tanıtımı üstlenilen ürünlerin dünya pazarlarında daha etkin yer alabilmesi için çalıştay düzenlendi.

MBTG Başkanı Surur Aydın'ın başkanlığında gerçekleştirilen üç aşamalı çalıştayda, öncelikle mevcut pazarların ve bu pazarların durumlarının analizi, ürün bazında kısa, orta ve uzun vadede hedeflenen ülkelerin belirlenmesi ve bu ülkelerde yapılması gereken tanıtım faaliyetleri konuşuldu.

Aydın, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 15 farklı tanıtım grubunun faaliyette bulunduğunu ve MBTG'nin diğer tanıtım gruplarından farklı bir sorumluluk üstlendiğinin söyledi. 

Konuşmasında ,makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağların ihracat rakamlarını değerlendiren Aydın, şöyle devam etti:

"Tanıtım grubumuzun geçen yılki ürün ihracatı ile bu yılki ihracatı arasında olumlu gelişmeler var. Bu konuda çok umutluyuz. Bitkisel yağlar 2013 yılının ilk 11 ayında 685 bin ton olan ihracatımız yüzde 5 artarak 790 bin tona ulaşmış ve ihracat değeri 950 milyon dolar civarında gerçekleşmiştir. Makarna ihracatımız da olumlu bir seyir göstermiş ve yüzde 4 artışla 470 milyon dolara yaklaşmıştır. Bakliyat ihracatı ise aynı dönemde yüzde 12'lik bir artışla 216 milyon doları aşmıştır. Bizi sevindiren önemli bir ürün de bulgurdur. Tamamen milli yiyeceğimiz ve sağlıklı bir gıda ürünü olan bulgur ihracatı yüzde 26'lık önemli bir artışla 110 milyon dolara yaklaşmıştır. Bu fevkalade önemli gelişmeler 2023 İhracat Hedeflerine ulaşma konusunda bizi oldukça sevindirmektedir."

 Aydın, MBTG olarak Türkiye'nin 2023 hedefine katkı sunmak istediklerine dikkat çekerek, 2023 yılına girildiğinde hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat hacmine katkı sağlamak için dünya pazarlarını araştırdıklarını kaydetti. 

 Çalıştaya makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlar ürün gruplarından sektörün önde gelen üretici ve ihracatçı firma temsilcileri katıldı.

 Moderatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram'ın üstlendiği çalıştayda ürün grupları genelinde tanıtımların kısa vadede Rusya, ABD ve Çin pazarına yoğunlaştırılması üzerinde görüş birliğine varıldı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber