Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Ekim 2016 - 12:53 Yorum: 0

McCarthy, “Ermeni Meselesi”ni anlatacak

Adapazarı Belediyesi yakın tarihin en tartışılan konusu olan "Ermeni Meselesi" konulu konferans düzenliyor.

McCarthy, “Ermeni Meselesi”ni anlatacak

Adapazarı Belediyesi yakın tarihin en tartışılan konusu olan "Ermeni Meselesi" konulu konferans düzenliyor. 11 Ekim Salı günü saat: 17.00'de Orhangazi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konferansa konuşmacı olarak Ortadoğu ve Osmanlı İmparatorluğu Uzmanı Prof.Dr. Justin McCarthy katılacak.

Uzmanlık alanları arasında Osmanlı İmparatorluğu, Balkanlar ve Orta Doğu tarihi olan Mccarthy, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nde de görev yapmıştır. Doktorasını 1978 yılında Kaliforniya Üniversitesi'nde tamamlayan McCarthy, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına layık görülmüştür. Lousville Üniversitesi'nde Tarih Profesörü olarak görev yapan Justin McCarthy, Türkiye Çalışmaları Enstitüsü'nün yönetim kurulu üyesidir.

McCarthy, yazdığı kitaplarda yüz binlerce Ermeni'nin ve en az bir o kadar Müslüman Türk'ün öldüğünü kabul etmekle beraber Ermeni Soykırımı'nı reddeder. Ermenilerin İngiliz ve Ruslarla anlaşıp vatan hainliği yaptığını savunan McCarthy, binlerce belgenin Türklerin değil, Ermenilerin soykırım yaptığını gösterdiği görüşünü savunuyor. Osmanlı'nın, Ermenileri bile Ermenilerden koruduğu ifade eden McCarthy, Ermenilerin ise doğuda Osmanlı askerleri, devlet görevlileri ve valileri bile öldürdüğüne dair bilgi ile belgelerin var olduğunu kaydediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber