Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 03 Nisan 2015 - 12:08 Yorum: 0

MDOB, "Batı Yakası Hikayesi" müzikaline hazır

Leonard Bernstein'ın Oscar ödüllü eseri "Batı Yakası Hikayesi" müzikalinin Mersin prömiyeri genel provası yapıldı

MDOB, 'Batı Yakası Hikayesi' müzikaline hazır

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), orkestra şefi ve besteci Leonard Bernstein’ın Oscar ödüllü eseri "Batı Yakası Hikayesi" müzikalinin Mersin prömiyeri hazırlıklarını tamamladı.

"Batı Yakası Hikayesi" eserinin son provaları şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Mersin Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mersin prömiyerini yapacak olan eser, aynı yerde yarın saat 20.00’de sanatseverlerle buluşacak. 

Librettosu Arthur Laurents’a, şarkı sözleri Stephen Sondheim’e ait eseri, Devlet Opera ve Balesi’nin uluslararası ödüllü koreografı Mehmet Balkan sahneye koyacak. Dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a, ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait eserin reji yardımcılığını Melih Öztürk ve Aslı Onaç Aytekin, koreografi asistanlığını Mahmut Akyol ve Kürşat Kılıç üstleniyor. Eserin video projeksiyonu ise Ahmet Şeren’e ait. Koroyu, Oleg Constantinov ve Orhan Öner Özcan hazırlıyor.

Kalabalık kadronun görev aldığı eserde başlıca rolleri Sevil Erçak, Funda Hayfavi, Bilal Doğan, Atay Ergezen, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Yusuf Ziya Büyükaslan, Hulusi Polat, Korhan Dinçer, Mehmet Erkoç, Ayşe Pınar Balay, Dilara Köse, Başak Yıldız, Melahat Yavuz, Burcu Özdoğan, Okan Fidan, Melis Sena Yeşiller, Serkan Karagöz, Baran Taner, Ali Ulvi Karaca, Emrah Erdem Gedik, Orhan Güllüler, Deniz Karausta, Tolga Erden, Serkan Sevinç, Levent Yetkin, Ercüment Şirin, Mahmut Akyol ve Serbülent Biçer dönüşümlü paylaşıyor.

New York’ta, 1957'de Winter Garden Theatre’da ilk kez sahnelenen ve başta Avrupa olmak üzere pek çok dünya sahnesinde yer alan eser, 1961'de sinemaya uyarlanarak 10 dalda Oscar ve Grammy ödülleriyle 20’den fazla ödüle layık görüldü.

William Shakespeare’ın Romeo ile Jüliet eserinin modern uyarlaması olarak da görülen, görkemli sahneleri, müziği ve danslarıyla işitsel ve görsel şölen olan "Batı Yakası Hikayesi", 1950’li yılların New York sokaklarında yaşayan asi gençliğin öyküsünü anlatıyor.

Eserin diğer temsilleri ise 7 ve 9 Nisan'da aynı merkezde sahnelenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber