Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 24 Nisan 2014 - 23:23 Yorum: 0

MDOB "Çalıkuşu" balesini sahneledi

MDOB, Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan iki perdelik "Çalıkuşu" balesini sahneledi

MDOB 'Çalıkuşu' balesini sahneledi

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan "Çalıkuşu" balesini sahneledi.

Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde öğretmenlerin ücretsiz izlediği eseri, devlet sanatçısı Merih Çimenciler sahneye koydu.

Veli Dede, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey'in müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisi Merih Çimenciler'e ait eserin dekor-kostüm ve ışık tasarımını Alexandre Vassiliev, ışık uygulamasını ise Tarı Deniz gerçekleştirdi.

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ile MDOB'un sanatçı kadrosunun eşlik ettiği eserde, başlıca rolleri Büşra Ay, Ender Üçdemir, Ozan Demirbaş, Bleda Özlem, Pınar Humar, Meltem Baydar, Tutku Barın Tümen, Tarkan Günal, Serbülent Biçer, Iraklı Bakhtadze, Ketevan Chkhikvadze ve Hasan Akyol paylaştı.

Küçük yaşta anne ve babasını kaybeden Feride'nin, okul yılları, öğretmen olarak Anadolu'yu dolaşması, hayatı ve Anadolu'nun gerçekleriyle yüzleşmesinin anlatıldığı eser, sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber