Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 29 Haziran 2021 - 11:48 Yorum: 0

MDOB’dan ‘Gala Bale’ ile yıldızlar buluşması

MERSİN (İHA) – Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye'deki 6 operanın bale solistleri ile "Gala Bale'yi sahneleyecek.

MDOB’dan ‘Gala Bale’ ile yıldızlar buluşması

MERSİN (İHA) – Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türkiye'deki 6 operanın bale solistleri ile "Gala Bale'yi sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan açıklamaya göre, uzun süre akıllardan çıkmayacak yıldızlar buluşmasına sayılı günler kaldı. Mersin'in merkez ilçe Yenişehir Belediyesinin katkılarıyla opera sahnelerinde gösterdikleri başarılı performanslar ile sanat kariyerlerini kanıtlamış 6 operanın bale solistlerinin birlikte sahneleyeceği "Gala Bale', 3 Temmuz 2021 Cumartesi akşamı saat 20.30'da Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde izleyenlere unutulmayacak bir gece yaşatacak.

Daha önce sanatseverler ile buluşmuş ve büyük beğeni kazanmış bale eserleri "Kuğu Gölü", "Don Kişot", "Talisman", "Hamlet", "La Bayadere", "Tango's", "Amor Stella's" ve "Bahçesaray"ın en özel bölümlerinden oluşan programda; Ankara DOB, İstanbul DOB, İzmir DOB, Mersin DOB, Antalya DOB, Samsun DOB bale solistleri ile birlikte Mersin DOB Orkestra sanatçılarının performansı izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Mehmet Balkan'nın sahneye koyduğu eserin yönetmen yardımcılığını MDOB Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Serbülent biçer, orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstleniyor. Eserde Ankara DOB'dan Kadir Okurer, Sultan Menteşe, Deniz Alp; İstanbul DOB'dan Erhan Güzel, Ami Naıto; İzmir DOB'dan Aslı Çilek; Mersin DOB'dan Özlem Şenormanlılar, Ozan Demirbaş, Burak Serkan Cebeci, Tugay Ak, Tutku Barın Tümen, Yukiko Ito, Yuji Shımızu; Antalya DOB'dan Milina Fidan; Samsun DOB'dan Nazmiye Khozahsvılı, Yunus Emre Örgüt'ün sahne alacak. Eser, Sağlık Bakanlığının belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber