Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 16 Eylül 2014 - 11:33 Yorum: 0

MDOB'dan türkülere senfonik yorum

Mersin Devlet Opera ve Balesi, "Çökertme", "Hekimoğlu", "Urfa’nın Etrafı" ve "Silifke’nin Yoğurdu" gibi bazı türküleri senfonik düzenlemeyle sanatseverlerle yeniden buluşturacak

MDOB'dan türkülere senfonik yorum

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yurdun çeşitli yörelerine ait halk ezgi ve türkülerinden seçilerek oluşturulan "Anadolu Rapsodisi" isimli konserde türküleri senfonik düzenlemeyle seslendirecek.

Ücretsiz halk konserleriyle tüm kesimlerin sanatsal etkinliklerle buluşmasını amaçlayan MDOB, bu kez farklı bir eserle sahne alacak.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamada, Şef Bujor Hoinic yönetiminde 20 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'da Mersin Marina Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konserde, Hoinic'in senfonik düzenlemesini yapıp "Anadolu Rapsodisi" isimi altında derlediği türkülerin sanatseverlerle buluşacağı bildirildi.

MDOB’un solistleri Bengi İspir Özdülger, Nihan Evren, Onur Polat ve Mehmet Yılmaz tarafından "Açıl Ey Ömrümün Varı", "Ben Seni Sevduğumi", "Çökertme", "Urfa’nın Etrafı", "Divane Aşık Gibi", "Çayda Çıra", "Gaziantep Yolunda", "Yemen Türküsü", "Asiye", "Gelevera Deresi", "Hekimoğlu", "Şu Yüce Dağların", "Gökte Yıldız Ay misun" ve "Silifke’nin Yoğurdu" isimli türküler senfonik olarak seslendirilecek.

Etkinlikte Hoinic’in düzenlemesini yaptığı Karadeniz Rapsodisi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal da prömiyerini geçen yıl gerçekleştirdikleri konseri ikinci kez sanatseverlerle buluşturacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, unutulmaz bir akşam yaşamak isteyenleri eserleri dinlemeye davet etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber