Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 27 Kasım 2014 - 11:33 Yorum: 0

MEB 358 öğretmen atayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eylülde yapılan 40 bin öğretmen atamasında boş kalan 358 kadro için atama yapacak.

MEB 358 öğretmen atayacak

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer piyasa açıklamaya göre, eylülde yapılan 40 bin  muallim kadrosuna tayin etme yapılması planlandı lakin 39 bin 642öğretmen ataması yapıldı, 358 kontenjan ise boş kaldı. 

Bu bağlamda 2014 Yılı Eylül Dönemi Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Duyurusu çerçevesinde ilk tayin etme kapsamında müracaatta olan adaylar bünyesinde 26. seçenek olarak 'Tercihlerim dışındaki diğer bir eğitim kurumuna atanmak istiyorum' seçeneğini  işaretleyenlerden beyhude kalan 358 kontenjana 15 bölgede muallim ataması yapılacak. 

Adaylardan 1-5 Aralık'ta http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden Elektronik Başvuru Form ile beyan alınacak. Adaylar, bu formlarını süresi bünyesinde il ve ilçe ulusal eğitim müdürlüklerine onaylattıracak.

Atamalar Elektronik Başvuru Formunda 'evet' seçeneğini işaretleyenler arasından, alanlar sebebi ile KPSS10 ve KPSS121 puan üstünlüğüne kıyasla yapılacak sıralama sonucunda Bakanlıkça muallim gereksinimi olan eğitim kurumlarına kura ile 8 Aralık 2014 tarihinde tayin etme gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber