Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 15 Nisan 2015 - 07:53 Yorum: 0

MEB, TEOG, LYS ve YGS için ücretsiz test dağıtacak

Paralel yapının yılda 1 milyar TL'den fazla rant sağladığı yaprak testleri MEB ücretsiz basacak. İlk etapta TEOG'a hazırlık amacıyla basılan testler YGS ve LYS sınavları için de hazırlanacak

MEB, TEOG, LYS ve YGS için ücretsiz test dağıtacak

CEYDA KARAASLAN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Gülen Örgütü'nün en büyük rantına darbe vurdu. Paralel Yapı'nın yılda 1 milyar liradan fazla gelir elde ettiği yaprak testleri artık MEB basacak. İlk etapta liseye geçiş sınavı TEOG'a hazırlık için basılan testler YGS ve LYS için de hazırlanacak. Yaprak testler, okullardaki takviye kurslara katılan öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor. Kurslara gitmeyen öğrenciler ise yaprak testlerden MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden ücretsiz olarak indirip yararlanabilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Paralel Yapı'ya ait yayınevlerinin kaynak kitap ve yaprak test pazarındaki payının yüksek olduğunu belirtmişti. Avcı "Bu konuda ciddi bir örgütlenme içerisinde olduklarını, yasal olmayan, bandrolsüz yayınlar pazarladıklarına dair duyumlar alıyoruz. Gerekli soruşturmalar yapılıyor. Kaynak kitap sorunu büyük ölçüde çözüldü" açıklamasında bulunmuştu. 

24 AYRI TEST HAZIRLANDI

Testler, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 8'inci sınıflar için belirlediği kazanımlar çerçevesinde her dersten 24 ayrı test biçiminde hazırlandı. Sorular, Türkiye'nin çeşitli illerindeki ortaokullardan görevlendirilen ve 8'inci sınıfta ders okutan 38 öğretmen tarafından üretildi. Testler 20 akademisyen tarafından akademik incelemeye tabi tutuldu. 

BİR AYDA REKOR İLGİ

Mart ayının ilk haftasından itibaren yayımlanan testler, bir ayda 8 milyon 520 bin kez indirildi. En çok Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji testlerine ilgi oldu. Dershanelerin kapatılmasıyla ortaya çıkacak ihtiyacın giderilmesi için YGS ve LYS testleri de basılacak.

ETİKETLER: Paralel Yapı
Haber Kaynağı: SABAH
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber