Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 20 Ağustos 2014 - 12:44 Yorum: 0

Meclis 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor

TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın andiçmesi dolayısıyla 28 Ağustos Perşembe günü, olağanüstü toplanacak.

Meclis 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor

Meclis, ilk kere kamu sebebi ile Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın andiçme törenini bekliyor.

Erdoğan'ın andiçme töreni, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin dolduğu gün bulunan 28 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

TBMM Genel Kurulu, Cemil Çiçek'in başkanlığında saat 15.00'te inanılmaz toplanacak.

Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na ant içmek üzere geldiğinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek oturumu açacak ve en İhtiyar Başkanvekili sıfatı ile Ayşenur Bahçekapılı vasıtasıyla Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna çağrı edecek. Çiçek, Erdoğan'a Cumhurbaşkanı seçim tutanağını Başkanlık Divanı'nda verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bahçekapılı ile Genel Kurul kürsüsüne gelecek ve andiçeçek. Anayasa'nın 103. maddesine göre, Erdoğan şu biçimde andiçecek:

'Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin mutluluk ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı arasında hepimizin insan haklarından ve ana hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için tüm gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üstüne andiçerim.'

Erdoğan'ın andiçmesini Genel Kurul'da bulunan milletvekilleri ve konuklar ayakta izleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, andiçmesinin ardından İstiklal Marşı okunacak, daha sonra Bahçekapılı ile Genel Kurul salonundan ayrılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, andiçme töreninde, anayasa ve içtüzük hükümleri gereğince siyah giysi giyecek.

Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı askeri merasim kıtası ile uğurlayacak.

Erdoğan, daha sonra Anıtkabir'e, ardından da  Çankaya Köşkü'e çıkarak, görevi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber