Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Nisan 2014 - 12:46 Yorum: 0

Meclis 94 yaşında

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yılı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Meclis 94 yaşında

Törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, BDP Muş Milletvekili, TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ve TBMM idari personeli katıldı.

Anıtkabir'e ziyaret

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.
 

TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile bazı bakan ve milletvekilleri  Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk,

İlk Başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisinin 94'üncü açılış yıl dönümünde huzurunuzda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Öncülüğünüzde açılan Meclisimiz düşmanı ülkemizden kovmuş, Cumhuriyetimizi kurmuş, ve milletimize onurlu bir tarih bırakmıştır. TBMM olarak bugün de ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve bize hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkması için çalışıyoruz. Milli mücadelemizde gösterdiğiniz büyük ruh, kalkınma idealiniz ve büyük başarılarınız bize daima ilham vermektedir. Ülkemiz hedeflerini gerçekleştirecek, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır. Milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmek temel amacımızdır. Yaptıklarınız ve milletimize bıraktıklarınız için daima minnet ve şükran duyuyor, daha büyük işler yapmak için kendimizde heyecan hissediyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun.''

 

Çiçek kutlamaları kabul etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, kutlamalar kapsamında kabul etti.

TBMM Tören Salonu'nda gerçekleşen törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan ve Beşir Atalay, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, YSK Başkanı Sadi Güven, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, siyasi partilerin genel merkez yöneticileri ve grup başkanvekilleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk, bürokratlar ve bazı sivil toplum  kuruluşlarının temsilcileri, Çiçek'e tebriklerini sundu. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel yurtdışında olması nedeniyle törene katılmazken, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Vekili olarak diğer kuvvet komutanları ile  birlikte Çiçek'e tebriklerini iletti.

BDP'yi temsilen TBMM İdare Amiri ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker  de törene katıldı.

Başbakan Erdoğan, tören çıkışında, annesi Meclis'te polis olarak çalışan 13 yaşındaki Aysude Yıldıztekin'in isteği üzerine kendisiyle fotoğraf çektirdi. Aysude'ye nerede okuduğunu soran Başbakan, Çankaya Üniversitesi basketbol takımında oynadığını öğrenince, "milli basketbolcu mu olacaksın?" diye sordu. Erdoğan, Aysude, 6 yaşındaki kardeşi Zeynep ve annesi ile de fotoğraf çektirdi. Erdoğan, Aysude ve kardeşine hediye verdi.

TBMM (AA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Geçen yüzyılda kazandığımız üç önemli husus var: Bağımsızlık, Türkiye Cumhuriyet Devleti ve demokrasi. Bunların hepsini bu Meclis'e borçluyuz ve bu yönüyle de dünyada örneği olmayan bir Meclis'tir. Bununla iftihar ediyoruz" dedi.

"Bağımsızlık, Türkiye Cumhuriyet Devleti ve demokrasiyi Meclis'e borçluyuz"

Çiçek, TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul etmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın herkese, millete kutlu olmasını dileyen Çiçek, "Bu bayram gerçekten bizim için son derece önemlidir. Hepimiz bunun farkında olmamız lazım" dedi.

"Özellikle dünyamızda, bölgemizde yaşanan olaylara baktığımızda, bu bayramın, Meclis'in ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz" diyen Çiçek, şunları kaydetti:

"Bu Meclis'in dünya parlamentolarından birkaç farklı özelliği var. Öncelikle bağımsızlığı yönetmiş ve yürütmüş olan bir Meclis'tir. Birinci Cihan Harbi sonucunda ülkemiz işgale maruz kaldığında, bu millete inanan, bu milletin bağımsızlığına, gücüne, geleceğine inanmış olanlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Birinci Meclis'te görev yapan kahraman insanlar, bu ülkenin bağımsızlığını yönetmiş, yürütmüş ve bize böylesine devlet ve vatan kazandırmışlardır. Dünyada bunun bir örneği olan Meclis yok. O nedenle, bu Meclis Gazi Meclis'tir. Aynı zamanda kurucu bir Meclis'tir. Çünkü dünyada mevcut parlamentolara baktığımızda önce devlet var sonra parlamento var, bizde ise önce Meclis var sonra bu Meclis milli orduyu kuruyor. Gurur duyduğumuz TSK'yı o gün kuran, bir araya getiren bu Meclis'tir, dolayısıyla Meclis ordusudur o tarih itibariyle. Bu Meclis aynı zamanda Cumhuriyeti kurmuştur. Arkasından da demokrasiye giden yolu açmıştır. Dolayısıyla Türk milleti olarak bizim geçen yüzyılda kazandığımız üç önemli husus var: Bağımsızlık, Türkiye Cumhuriyet Devleti ve demokrasi. Bunların hepsini bu Meclis'e borçluyuz ve bu yönüyle de dünyada örneği olmayan bir Meclis'tir. Bununla iftihar ediyoruz. Bu kazanımları daha da kökleştirmek, derinleştirmek, kurumsallaştırmak, standartlarını yükseltmek durumundayız. Bütün çabamız, Kurucu Meclis'in iradesine de sahip çıkarak, oradan aldığımız ışıkla, ilhamla, geleceği iyi tanzim etmek, geleceğe iyi bir miras bırakmaktır."

"Bu coşku ilelebet devam etmeli"

Bayramların bu düşünce ve inançlarla kutlanması gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Çok şükür bugün bağımsız bir devletimiz var; eksiğiyle, fazlasıyla demokrasimiz var. Bunu daha da geliştirmeye, standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin, sözü geçen, sözü daha çok dinlenen bir ülke olabilmesi noktasında el birliği ile bir çabanın, gayretin içerisinde olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Herkesin bayramını tekrar kutlayan TBMM Başkanı Çiçek, "Bu coşkunun ilelebet devam etmesini temenni ediyorum. Bize bugünleri kazandıran Aziz Atatürk, birinci Meclis'te görev yapan, o günden bugüne bu Meclis çatısı altında görev yapan milletvekillerini, şehitlerimizi, gazilerimizi, devlet ve siyaset adamlarımızı da rahmet, saygı ve şükranla anıyorum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber