Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Haziran 2015 - 16:50 Yorum: 0

Meclis Başkanı seçiminde 3. ve 4. oturum yarına kaldı

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı üçüncü ve dördüncü tur oylamaları için yarın saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Meclis Başkanı seçiminde 3. ve 4. oturum yarına kaldı

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanlığı seçimlerinin birinci ve ikinci tur oylamalarında adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamadı. Meclis Başkanı seçimi için ilk tur oylamada Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy aldı. İki oy boş çıktı. İkinci turda ise Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı üçüncü ve dördüncü tur oylamaları için yarın saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk tur oylama başladı. 

TBMM Genel Kurulu yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. 

Oturumun başında Baykal, geçen birleşimde bulunmayan milletvekillerini yemin için kürsüye çağırdı. 

AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, CHP Ankara milletvekilleri Gülsüm Bilgehen ve Haluk Koç, HDP Adana milletvekilleri Rıdvan Turan, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat yemin etti. 

Ayağı kırık olan Rıdvan Turan, tekerlekli sandalye ile kürsüye çıktı. 

Genel Kurul'da Cumhurbaşkanlığı'nın, Bakanlar Kurulu'nun istifasının kabul edildiğine ve yeni hükümet kuruluncaya kadar Bakanlar Kurulu'nun görevine devamının istendiğine ilişkin tezkeresi de okundu. 

TBMM Genel Kurulu'nda 7 Haziran'da yapılan milletvekili seçiminin ardından oluşan 25. Dönem parlamentosunda TBMM Başkanlığı seçiminin ilk 2 turu yapılacak. 

Milletvekilleri, TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM Geçici Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat için oy kullanacak. 

TBMM Başkanlığı seçimlerinde, birinci tur oylamada, adaylardan hiçbiri seçilmek için gerekli olan nitelikli çoğunluğa (367) ulaşamadı. 

İlk turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy aldı. İki oy boş çıktı. 

İkinci tur oylamaya geçildi. 

İkinci turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy aldı. Bir oy da geçersiz sayıldı. 

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı üçüncü ve dördüncü tur oylamaları için yarın saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. 

Anayasa hükümlerine göre, TBMM Başkanı seçilebilmek için yapılacak oylamaların ilk ikisinde adaylardan birinin üye tam sayısının üçte iki (367) çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor. 

Üçüncü oylamada da gerekli çoğunluk sağlanamazsa, yine yarın bu turda en çok oyu alan iki aday arasında dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday TBMM Başkanı seçilmiş olacak.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber