Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 22 Eylül 2014 - 20:05 Yorum: 0

Meclis Irak ve Suriye tezkerelerini bekliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "Gelişen olaylar ve değişen süreç çerçevesinde tezkerelerin yenilenmesi, kapsamının ve şümulünün de değiştirilmesi gerekiyor" dedi.

Meclis Irak ve Suriye tezkerelerini bekliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'gelişen vakalar ve değişen süreç çerçevesinde' Irak ve Suriye  tezkerelerin yenilenmesi gerektiğini belirterek, 'Kapsamının ve şümulünün de değiştirilmesi gerekiyor. Tek bir tezkere mi, ayrı ayrı iki tezkere mi istikbaline Hükümet karar verecek. Tek bir tezkere olabildiği kanaatindeyim. Çünkü devletler ayrı olsa da tehlike ve maksat aynı...' dedi. 

AA muhabirinin sorularını cevap veren Elitaş, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında ilk şekilde süresi dolacak bulunan Irak ve Suriye tezkerelerinin ele alınacağını söyledi. Irak Tezkeresi'nin 4 Ekim'de, Suriye Tezkeresi'nin süresinin ise 17 Ekim'de dolduğunu hatırlatan Elitaş, Genel Kurul'da 2 Ekim tarihinde  görüşmeyi planladıklarını anlattı.

Gelişen vakalar ve değişen süreç çerçevesinde her iki tezkerenin de yenilenmesi gerektiğini belirten Elitaş, kapsamının ve şümulünün de değiştirilmesi gerektiğini anlatım etti. Tezkerelerin birleştirilip birleştirilmeyeceği sorusuna Elitaş, 'TBMM'de teknik şekilde tek bir tezkere şekilde görüşülmesi mümkün. Buna karar verecek bulunan da Hükümet'tir. Hükümet iki tezkere görüşelim derse, iki tezkere görüşülür; tek tezkere şekilde ayarladığı takdirde tek tezkere şekilde değerlendirilir. Ben tek  gelmesinin müsait olduğu, olabildiği kanaatindeyim. Tek bir tezkere olabildiği kanaatindeyim. Çünkü devletler ayrı olsa da tehlike ve maksat aynı... O anlamda baktığımızda tek tezkereyle değerlendirilebilir' diye konuştu.

Tezkerelerin henüz Meclis'e gelmediğini hatırlatan Elitaş, 'Her an gelmesini bekliyoruz. Gelecek Tezkere ya da tezkerelerin süresi, diğerleri bunun şeklinde bir sene olacak' dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber