Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Ekim 2014 - 11:33 Yorum: 0

Meclis'in seçime kadar gündemi dolu

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine kadar çok sayıda düzenlemeyi yasalaştırmayı planlıyoruz" dedi.

Meclis'in seçime kadar gündemi dolu

Meclis'in seçime kadar gündemi sıkı olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da yapılacak mebus umumi seçimlerine kadar aşırı sayıda düzenlemeyi yasalaştırmayı planladıklarını söyledi.

Meclis'ten çıkarılması gereken önemli yasal düzenlemelerin bir kısmının göze çarpan olduğunu anlatım eden Elitaş, bunlar içerisinde 2015 yılı bütçesinin yanı paradigma elektronik ticaretin düzenlenmesi, cezaevlerinin hariç güvenliğiyle tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerinde yetkiyi 5 sene içerisinde jandarmadan Adalet Bakanlığı bünyesindeki hariç güvenlik görevlilerine geçmesini öngören hukuk tasarısı, İstanbul Tahkim Merkezi kurulması, patent haklarının korunması, perakende ticaretin düzenlenmesi, yeni yargı paketi, Bankacılık Kanunu'nda değişiklik yapılması, akademik personelin maaşlarının düzeltilmesinin de yer aldığını anlatım etti. 

Elitaş, çıkarılması öngörülen kimi düzenlemelerin henüz Meclis'e gelmediğini belirterek, 'İç Güvenlik Reform Paketi' ile iş sağlığı ve güvenliği ile madenlerde maliyetlerin artırılması ve çalışanların ücretlerine yapılan iyileştirmeler ve emek saatleriyle ilgili düzenlemeler itibariyle kimi maden şirketlerinin kapanmasına yol açan sorunları gidermek amacıyla  8-10 maddelik bir torba hukuk tasarısının da seçime kadar yasalaştırılacağını söyledi. 

'Bu düzenlemeler seçime kadar çıkabilir' diyen Elitaş, TBMM'nin Nisan sonu Mayıs başına kadar çalışabileceğini kaydetti. 

Grup Başkanvekili Elitaş, erken seçimin gündemlerinde olmadığını belirterek, 'Milletvekili umumi seçimleri, 7 Haziran'da yapılacak. Meclis, seçim itibariyle tatile girinceye kadar ciddi düzenlemeler için çalışacak' dedi.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber