Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Haziran 2019 - 16:53 Yorum: 0

Medikal dik duruş korsesi daha dik duruş

Yanlış duruş sonucu omurgada meydana gelen eğimi düzeltmeye yardımcı olan dik duruş korsesi aynı zamanda sırt ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olan bir aparattır.

Medikal dik duruş korsesi daha dik duruş

Yanlış duruş sonucu omurgada meydana gelen eğimi düzeltmeye yardımcı olan dik duruş korsesi aynı zamanda sırt ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olan bir aparattır.

Medikal Dik Duruş Korsesi Nedir?

Sırt bölgesinde ve bel etrafındaki ağrıların giderilmesine yardımcı olan manyetik dik duruş korsesi bunun yanında yanlış duruş pozisyonları nedeniyle kamburluk gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasını da engelleyen bir aparat olarak bilinmektedir. Omurgada oluşan eğim zaman içerisinde sırtın üst kısmında kavisli bir duruşun oluşmasına neden olur. Bu duruş kamburluğun başlangıcı olarak kabul edilir ve zaman içerisinde eğim gitgide artarak kamburluk derecesi yükselir. Kamburluk derecesi yükseldiğinde tedavisi daha da zorlaşmaktadır. 50 dereceye ulaştığında ise cerrahi yöntemler müdahale yapılması uygun görülmektedir. Sırtta meydana gelen eğim ve omuzlardaki yuvarlaklaşma kifozun oluşmasına neden olmaktadır. Dik duruş korsesi bu durumun engellenmesine yardımcı olur ve kişinin yanlış duruş pozisyonundan çıkmasına destek verir.

Daha Dik Durmak İçin Ne Yapılmalı?

Dik Durmak sırt ağrılarının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Günümüzde birçok kişi sırt ve bel ağrılarından şikayet etmektedir. Bu durumun asıl temeli yanlış duruş pozisyonudur. Gerek iş yerinde gerek okulda gerek evde eğimli ve yanlış duruşlar kemiklerin zaman içerisinde farklı bir hal almasına neden olduğu için ağrıların oluşmasına neden olmaktadır. Daha dik durmak için sırt korselerinden yararlanılabilir. Kamburluk önleyici korse olarak da bilinen bu aparatlar omuzların daha geride ve dik durmasını sağlayarak omurganın düzelmesine ve dikleşmesine yardımcı olur. aşırı dik durmak değil ideal ölçüde dik durmak gerekmektedir. Dik duruş aparatları ile ideal duruş şeklinin oluşturulması mümkün olmaktadır.

Dik Duruş Aparatının Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Sağlıklı duruş şeklinin oluşturulmasına yardımcı olan dik duruş aparatının birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan ilki kamburluğun oluşmasını engellemesidir. Yanlış duruş genellikle ergenlik döneminde çocuklarda görülmeye başlanmaktadır ve en sık bu dönemlerde karşılaşılmaktadır. Yanlış ve eğimli duruş ileri yaşlarda kifozu da beraberinde getirmektedir. Dik duruş aparatı sırtı ve beli kavrayarak güçlü ve yumuşak bir destek oluşturmaktadır. İçerisinde bulunan manyetik balenler sırt ve bel bölgesindeki ağrıların hafiflemesine destek olmaktadır. Bu korse oldukça esnektir ve kişinin hareketlerini kısıtlamaz. Hatta fiziksel güç gerektiren durumlarda bel ve sırt bölgesinde ağrı oluşmasını engellemektedir. Sırt kaslarının güçlenmesine yardımcı olarak oturma ve eğilme gibi hareket sırasında yanlış pozisyonlardan kaçınmaya destek olur. Dik duruş korselerinin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Fakat bilinmelidir ki kamburluk derecesi çok ileri ise uzman doktordan bilgi alınmalıdır. Cerrahi müdahale gerektiren ileri durumlarda korseler çok fazla etkili olmamaktadır.

Dik Duruş Korsesi Nasıl Kullanılır? Kullananlar ve Yorumlar

Gün içerisinde rahatlıkla kullanılabilen dik duruş korsesi 1-2 saat takıldığında beklenilen verimli etki alınabilmektedir. Uzmanlar kifoz ameliyatları sonrasında da kullanımı önermektedir. Eğer ki bu tarz bi durumda kullanılacaksa doktorun söylediği şekilde takılması gerekmektedir. Sırt kaslarının güçlendiren dik duruş korsesi kullananların yorumları incelendiğinde birkaç hafta içerisinde olumlu sonuçların alındığı gözlemlenmiştir. Sizler de ağrılarınıza son vermek ve sağlıklı duruş pozisyonunda olmak için bu aparatlardan sipariş verebilirsiniz. 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber