Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 23:33 Yorum: 0

Medya-İş'ten AA muhabirlerine yapılan saldırıya kınama

Medya-İş Genel Başkanı Eser:

Medya-İş'ten AA muhabirlerine yapılan saldırıya kınama

ANKARA (AA) - Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Diyarbakır'da AA muhabirlerine yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek görevleri kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilere her geçen gün artan bu saldırıların kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Eser, Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grup tarafından AA muhabirlerine yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AA ekibi ve sendika üyesine yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade eden Eser, şunları kaydetti:

"Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanlığınca düzenlenen, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu grup tarafından Bağlar ilçesinde Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okulun önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından mührü sökülen okulun önünde bekleyen bir grup ile polis arasında çıkan olayları görüntülemek isteyen üyemiz ve Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Saldırıda üyelerimiz AA foto muhabiri Hüseyin Bağış bacağından bıçaklanırken, muhabir Aziz Aslan ise darbedilmiştir. Görevleri kamuoyunu aydınlatmak olan gazetecilere her geçen gün artan bu saldırılar kabul edilemez. Medya İşçileri Sendikası olarak üyelerimiz  Bağış ve Aslan'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, olayı gerçekleştirenleri ise şiddetle kınıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber