Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
Sami Er
Ekonomi 25 Haziran 2021 - 14:58 Yorum: 0

’’Mega proje İstanbul’a değer katacak’’

Kanal İstanbul projesinin gayrimenkul sektörüne katacağı değere vurgu yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, " Proje ile İstanbul'un kuzey koridorunda...

’’Mega proje İstanbul’a değer katacak’’

Kanal İstanbul projesinin gayrimenkul sektörüne katacağı değere vurgu yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, " Proje ile İstanbul'un kuzey koridorunda yeni bir çekim merkezi oluşturulmuş olacak. Özellikle İstanbul için uzun vadeli bir arsa arzını sağlayacak proje güzergahı ile birçok yeni proje inşa edilecek. Oluşacak bu yeni ada hatta kıta İstanbul'a değer katacak" dedi.

Bir süredir beklemede kalan Kanal İstanbul projesi tekrar gündemde. Sazlıdere geçişini sağlayacak köprünün temeli projenin ilk somut örneği olacak. Kanal İstanbul projesinin yeni bir gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesi olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı "Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece ve Avcılar ilçelerinden geçecek olan proje ile İstanbul'un kuzey koridorunda yeni bir çekim merkezi oluşturulmuş olacak. Özellikle İstanbul için uzun vadeli bir arsa arzını sağlayacak proje güzergahı ile birçok yeni proje inşa edilecek. Oluşacak bu yeni ada hatta kıta İstanbul'a değer katacak" dedi.

Gayrimenkule değer katacak

Gayrimenkul geliştirme süreci açısından projenin potansiyel yapı stoğuna da ev sahipliği yapacağını ifade eden Özelmacıklı "Olası İstanbul depremi dikkate alındığında bölge ve güzergah yatay mimarisiyle, depreme dayanıklı modern bir yerleşim alanı oluşturacak. Güzergâhı üzerinde herhangi bir aktif fay hattı bulunmaması da önemli bir avantaj olacak ve riskli yapılar için rezerv bir alan oluşacak. Öngörülen 500 bin nüfus akıllı şehir mimarisi ile bu bölgede yaşayacak. Bölge yeni bir alan olması nedeniyle sosyal donatı alanlarına, kentsel bölgesel yeşil ve spor alanlara ev sahipliği yapacak. Teknoloji bölgeleri, kongre ve fuar alanları, eko-turizm alanları, sağlık turizm alanları ile ilklere ev sahipliği yapacak" şeklinde konuştu.

Yatırımcılar için fırsatlar yakında

Gerek plan çalışmalarının tamamlanmış olması gerekse de ilk kazmanın vurulması ile bir süredir yatay seyir izleyen arsa arazi fiyatlarında artış göstereceğini belirten Özelmacıklı "2021 yılı ilk üç ayında Arnavutköy'de 2 bin 946 satış işlemi gerçekleşti. Ayrıca gene sadece ilk üç ayda toplamda 4 milyar 897 milyon 722 bin 837 lira değerinde 244 kamulaştırma işlemi yapıldı. Bu kamulaştırma bedelleri bile bölgedeki değerli etkiledi" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber