Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü

BURSA (AA) - Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünce İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıl dönümü ve Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören yapıldı.Tayyare Kültür Merkezi'ndeki...

Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü

BURSA (AA) - Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünce İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıl dönümü ve Mehmed Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Tayyare Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Vali Münir Karaloğlu, İstiklal Marşı'nın bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Millet olarak mutlaka tarih şuuru ile donatılma mecburiyetinde olunduğunu belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bu milli marşlar, genellikle o ülkenin ya kralını över ya da ülkenin methiyesini anlatan şiirler olur ama bizimki İstiklal Marşı'dır, bizimki kahramanlık destanıdır, bizimki milletimizin ruhunu, ruh kodlarını bizlere anlatan bir destandır. Sevgili gençler, İstiklal Marşımızda geçen hak, istiklal, vatan, bayrak, şehadet ve istikbal gibi kavramları mutlaka iyi kavramalı iyi öğrenmelisiniz. Bunları öğretmenlerinizin size iyi öğreteceğinden eminim. Tarih şuuru olmayan ülkelerin, milletlerin tarih sahnesinden nasıl bir bir çekildiğinin birçok örneğini gördük ve biliyoruz. Onun için mutlaka her birinizin, tarih şuuru ile yetişmesi gerekir. İstiklal Marşımızın yazarı, istiklal mücadelemizde bizatihi bulunmuş bir büyüğümüzü andığımız bugünde, kendisini tekrar rahmetle, minnetle, şükranla anarken, hepinize sevgi, saygı sunuyorum."  

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara ise katılımcılara İstiklal Marşı'nın yazılması ve TBMM'de kabulüne ilişkin sunum yaptı.

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın üç farklı bestesi icra edildi. Daha sonra Özlüce Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Mehmed Akif'in hayatı ile milli mücadele yıllarını konu alan tiyatro gösterisi ve oratoryo sahnelendi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber