Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

"Mehmet Akif ve İktisadi Kalkınma" konferansı düzenlendi

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince "Mehmet Akif ve İktisadi Kalkınma" konferansı gerçekleştirildi.ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, fakültede...

'Mehmet Akif ve İktisadi Kalkınma' konferansı düzenlendi

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince "Mehmet Akif ve İktisadi Kalkınma" konferansı gerçekleştirildi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, fakültede düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy’un iktisatla ilgisinin çok fazla bilinmediğini ancak, şiirlerinde bu hususa dair önemli vurgularda bulunduğunu söyledi. 

Mehmet Akif’in iyi bilinmesi ve genç nesillere tanıtılması gereken bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

''İktisadi kalkınma çok önemli. Kalkınma sadece büyüme değil, sağlık, eğitim, konfor, iyi yaşama gibi süreçler de bu işin içindedir. Emekle kazanmak konusu Akif’te son derece önemlidir. Akif bir şiirinde, sanayi ve ticarette o dönemler iyi noktalarda olmadığımıza dikkat çekerek, elde sadece tarımın olduğunu ve onun da modern, teknolojik şekilde yapılmadığını, çalışmak için en önemli kavramın istemek olduğunu söylüyor. İlime, bilime, eğitime ve cehaletten kurtulmaya özellikle dikkat çeken Akif, dünyanın farklı noktalarını geziyor ve gördüğü üretim manzaralarını şiirlerinde işliyor.'' diye konuştu.

Konferansa, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber