Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Şubat 2022 - 17:44 Yorum: 0

Mehmet Emin Resulzade vefatının 67’nci yıldönümünde kabri başında anıldı

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mehmed Emin Resulzade ve Hocalı soykırımında öldürülenler Ankara Cebeci Asrî Mezarlığı'nda...

Mehmet Emin Resulzade vefatının 67’nci yıldönümünde kabri başında anıldı

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mehmed Emin Resulzade ve Hocalı soykırımında öldürülenler Ankara Cebeci Asrî Mezarlığı'nda anıldı.

Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mehmed Emin Resulzade Sivil Toplum Kuruluşunun (STK) düzenlediği etkinlikte, Ankara Cebeci Asrî Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Hocalı soykırımında öldürülenlerin de anıldığı programda Kur'an-ı Kerîm okunup dualar edildi.

"Maalesef bu sözde sinema yapımcıları Hocalı'daki trajediyi görmüyor"

Sivil Toplum Kuruluşu adına konuşan Gökşen Anıl Ulukuş, sinema yapımcılarının Hocalı'daki trajediyi görmezden geldiklerini söyleyerek "Bundan 30 yıl önce Azerbaycan'ın göz bebeği Hocalı kasabasında Ermenilerce talan edilerek büyük bir katliam yapıldı. Ermeni çeteleri çocuk, kadın, yaşlı demeden büyük bir kıyıma giriştiler. Hocalı soykırımını hala birçok ülke soykırım olarak tanımıyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bir dizi yayınlanıyor. Dizide Türk milleti katil, barbar, katliamcı olarak gösteriliyor. Ermeniler kendi işledikleri suçları, Rumlar kendi işledikleri suçları maalesef Türk milletinin üzerine atıyor. Biz tarihimizi kin üzerine inşa etmek istemiyoruz. Maalesef bu sözde sinema yapımcıları Hocalı'daki trajediyi görmüyor bunu insanlara anlatma gereğinde bulunmuyorlar" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber