Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Spor 06 Aralık 2019 - 10:38 Yorum: 0

Mehmet Sepil: “Türk futbolundaki sorunlar yapısal”

Türk futbolunda sorunların yapısal olduğunu savunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, yapısal anlamda değişiklikler olmadan bu sorunların...

Mehmet Sepil: “Türk futbolundaki sorunlar yapısal”

Türk futbolunda sorunların yapısal olduğunu savunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, yapısal anlamda değişiklikler olmadan bu sorunların ortadan kalkmayacağını söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğu süreci anlatan Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig'de bulunan kulüp başkanlarının önemli bir bölümünün kendisini arayarak, Fikret Orman'ın ayrılmasıyla oluşan boşluğu doldurmasını istediklerini, kendisinin de teşekkür ederek görevi kabul ettiğini söyledi.

İşlerin önemli bir bölümünü Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile birlikte yürüttüklerini kaydeden Mehmet Sepil, "TFF, yaptıkları yönetim kurulu toplantısına belki de ilk defa beni de çağırdı. Tüm sorunlarımızı, görüşlerimi izah ettim. Ben Süper Lig'de yer alan 18 kulübü temsil ediyorum ama ortada bir realite var. Türk futbolu hırçın günler yaşıyor. Maçların sonuçlarından eskisinden daha fazla etkilendiğimiz süreçler yaşıyoruz. İlk görevim 18 takımı bir arada tutup ortak bir Kulüpler Birliği görüntüsünü koruyabilmek. Kulüpler Birliği'nin ortak bir gücünün olması gerekiyor" dedi.

"Yapmak istediklerimizi TFF ile çalışarak yapmak durumundayız"

Türk futbolunda yetkinin hemen hemen tamamının TFF'de olduğunu söyleyen Başkan Sepil, "Türk futbolu dizayn edilirken bu şekilde dizayn edilmiş. Biz Kulüpler Birliği olarak yaptırım gücü fazla olan, bütçe gücü fazla olan bir kuruluş değiliz. Yapmak istediklerimizi TFF ile çalışarak yapmak durumundayız. Zaten bunu konuştuk. Birlikte daha açık, daha samimi şekilde çalışalım dedik. Yeni bir vergi kanunu geldi. Ben gelir gelmez masada onu buldum. Onu bir şekilde hallettik. Bundan sonra yeni alınacak oyuncularda kulüplerin vergi yükü çoğaldı. Kanun geçerken eskilerinin dahil olmamasını istedik. Kulüplerin harcamalarına limit koyulması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu çok önemli bir süreç olacak. Önümüzde bulduğumuz bu sorunları çözmek için ve Süper Lig kulüplerinin menfaatlerini en iyi şekilde korumak için birlikte bunları çözmeye çalışacağız" diye konuştu.

"Türk futbolunu daha iyiye getirmek için elimizden geleni yapacağız"

Türk futbolunda esas sorunun yapısal olduğunu savunan Sepil, "Yapısal değişiklikler yapılmadan tüm bu sorunların düzelmesi mümkün değil. Bununla ilgili Ankara'da yaptığım görüşmelerde herkesin bu yapısal sorunları tartışmaya hazır olduğunu gördüm. Bu işlere çok meraklı bir Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanımızı kısa süre sonra Kulüpler Birliği olarak ziyaret edip görüşlerimizi anlatacağız. Bu görüşmeye Gençlik ve Spor Bakanımızın da katılımını bekliyoruz. Daha önemlisi onların görüşleri olacak. Onların da görüşlerini alarak Türk futbolunu daha iyiye getirmek için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Mehmet Sepil: “Türk futbolundaki sorunlar yapısal”

Mehmet Sepil: “Türk futbolundaki sorunlar yapısal”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber