Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ağustos 2016 - 15:08 Yorum: 0

Mehmetçik Vakfı kurban bedelini açıkladı

TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. E.Kur. Alb. İbrahim Yıldırım, Mehmetçik Vakfı kurban bağışı bedelinin 790 TL olduğunu söyledi.

Mehmetçik Vakfı kurban bedelini açıkladı

TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. E.Kur. Alb. İbrahim Yıldırım, Mehmetçik Vakfı kurban bağışı bedelinin 790 TL olduğunu söyledi.

1982 yılında kurulan Mehmetçik Vakfı'nın bugüne kadar 44 bin 317 kişiye toplam 579 milyon 51 bin 99 TL ekonomik destek sağladığını belirten Dr. E.Kur. Alb. İbrahim Yıldırım, "Her ay 8 bin 892 kişiye ise aylık olarak ortalama 6 milyon 200 bin TL amaca yönelik yardım yapmaktadır. Yapılan yardımların gelir kaynağının önemli bir kısmını vekaleten kurban bağışları oluşturmaktadır. Bu yıl belirlenen kurban bedeli 790 TL veya 265 ABD doları veya 237 eurodur" dedi.

Bağışçılara kurban kesimi görüntülerinin CD olarak gönderebileceklerini ifade eden Yıldırım, "Vatandaşlarımız, Mehmetçik Vakfı'na vekaleten kurban bağışlarını vakfın anlaşmalı olduğu bankaların şubelerinden veya bu bankaların internet bankacılığından yararlanarak Ankara'da Vakıf Genel Müdürlüğü ile İstanbul, İzmir, Adana, Samsun, Erzurum ve Bursa'daki vakıf temsilciliklerimize gelerek nakit ya da kredi kartı ile makbuz karşılığı ve kendi internet sitemiz üzerinden kredi kartı online bağışı sistemini kullanarak kolaylıkla yapabilirler. Vekaleten kurban bağışı hizmetinin, temin edilen kurban sayısı ile sınırlı olması nedeniyle kurban bağışında bulunacak vatandaşlarımızın bağışlarını son güne bırakmaması arzu edilmektedir. Temin edilen kurbanlık sayısının yeterli olması halinde bankalar aracılığı ile son bağış tarihi 9 Eylül Cuma saat 18.00'dir. kurbanlıkların kesimi, modern tesislerde, hijyenik koşullarda, her kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisinin denetimi ve gözetimi altında, kesim merkezlerinin kapasitelerine göre, kurban bayramının ilk üç gününde dini vecibelere uygun olarak yapılacaktır. Kesim sonrası bağışçılarımıza, kurban kavurması, teşekkür mektubu ve noter onaylı kesim tutanağı ile arzu edenlere kurban kesimi görüntülerinin CD'si gönderilecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber