Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 27 Şubat 2015 - 11:13 Yorum: 0

Mehmetçik'e arazide sıcak yemek ve hastane hizmeti

Kars'ta, hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü Akbaba Dağları'nda kurulan seyyar sahra mutfaklar Mehmetçik'e aş, sahra hastaneleri de şifa oluyor- Römorklara monte edilen seyyar sahra mutfak ve fırınlar sayesinde her gün

Mehmetçik'e arazide sıcak yemek ve hastane hizmeti

KARS (AA) - AYŞE YILDIZ - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sağladığı imkanlar sayesinde, Kars Akbaba Dağları'nda Mehmetçik için günlük ekmek ve yemek çıkartılıyor.

Vatanını en iyi şekilde korumak için hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü bölgede görev yapan Mehmetçik, kar ve şiddetli soğuklarda atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini artırmak için eğitimlere önem veriyor.

Kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, giyim, ikmal ve bakım faaliyetlerinde eğitim seviyesini geliştirmek için her gün çalışma yapan Mehmetçik, birlik komutanlarının sevk ve idaresinde, bilgi ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan tatbikatlar da gerçekleştiriyor.

Akbaba Dağları'nda oluşturulan alanlarda, römorka monte edilen seyyar sahra mutfağında çalışan askeri personel, silah arkadaşları için her gün 18 bin 720 ekmek yapıyor.

Sağlanan imkanlar sayesinde hijyenik ortamda kurulan kazanlarda da et, makarna, pilav, çorba çeşitleri başta olmak üzere her gün birbirinden lezzetli 300 ila bin kişilik yemek çıkartılıyor.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birlikleri tarafından, seyyar sahra mutfakların yanı sıra seyyar hastaneler kurularak, eğitimlerde hastalanan ya da yaralanan Mehmetçik'e de anında müdahale ediliyor.

İlaç tedavilerinin yanı sıra kan tahlillerini de çadırlardaki teknolojik cihazlar sayesinde anında sonuç alan sağlık personeli, yaralanan veya hastalanan Mehmetçik'e şifa dağıtıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber